Την αίτηση συμμετοχής στην Ερευνητική Ομάδα & Ομάδα Αρθρογραφίας θα βρείτε εδώ.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες Δράσεις, η SAFIA ασχολείται και με την σύσταση ερευνητικών ομάδων οι οποίες θα αναλαμβάνουν να μελετήσουν εις βάθος διάφορα ζητήματα και θα τελούν υπό ακαδημαϊκή εποπτεία.

Φιλοδοξία μας είναι η ερευνητική ομάδα -όπως και το blog- να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως μια ανεξάρτητη πλατφόρμα ανάδειξης νέων ερευνητών κι ένα forum, που θα προάγει τον υγιή προβληματισμό και τον γόνιμο διάλογο.

Η ομάδα περιλαμβάνει φοιτητές από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος σχολών, επιστημονικών πεδίων κι ενδιαφερόντων. Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητές, που επιλέχθηκαν, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή και να διευρύνουν την ερευνητική τους εμπειρία, ερευνώντας, συγγράφοντας και παρουσιάζοντας επιστημονικά άρθρα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Συντονιστή θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το ΣΤ’ Εξάμηνο των προπτυχιακών σπουδών τους, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως Ερευνητές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ερευνητική Ομάδα & Ομάδα Αρθρογραφίας 2019-2020

4 θεματικοί άξονες:

  • Οικονομικά Θέματα
  • Κοινωνικά και Aνθρωπιστικά ζητήματα
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Διεθνείς Σχέσεις  (συμπεριλαμβάνονται οι τομείς της Διπλωματίας, Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, Αμυνας και Ασφάλειας, Διεθνούς Δικαίου κλ.π.)

Επιστημονικές αναλύσεις:

Οι ερευνητές υποχρεούνται να συγγράφουν μία επιστημονική ανάλυση μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο. Το όριο λέξεων τίθεται από 1.000 έως 2.000 λέξεις.

Ομάδα Αρθρογράφων / Άποψη / Γνώμη:

Οι Αρθρογράφοι καλούνται να γράφουν τουλάχιστον ένα άρθρο μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο.  Η ομάδα θα επιβλέπεται από δύο συντονιστές, οι οποίοι  θα έχουν τη δυνατότητα συγγραφής άρθρων.

Σημείωση 1: Τα μέλη της Ερευνητικής Ομάδας είναι και εν δυνάμει αρθρογράφοι, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν άρθρα γνώμης. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στο κύριο σώμα της Ερευνητικής ομάδας είναι εκείνοι των μελών της Ερευνητικής Ομάδας.

Σημείωση 2: Τα μέλη της Ομάδας Αρθρογράφων είναι και εν δυνάμει ερευνητές, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν επιστημονικές αναλύσεις. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στην ομάδα των αρθρογράφων είναι εκείνοι των μελών της ομάδας αρθρογράφων.

Προσωπικός ιστότοπος:

Ο κάθε ερευνητής/αρθρογράφος θα έχει το προσωπικό του προφίλ στο Blog, με φωτογραφία / μίνι βιογραφικό και τις δημοσιευμένες αναρτήσεις του.

Workshops:

Η SAFIA φιλοδοξεί να διοργανώσει workshops με τη συμμετοχή των μελών της ερευνητικής ομάδας, ούτως ώστε να επιτευχθεί και η ανάπτυξη της προφορικής παρουσίασης και public speaking των ερευνητών.

Ποσό εγγραφής:

Τόσο οι συντονιστές, όσο και οι ερευνητές/αρθρογράφοι, έχουν δύο επιλογές με βάση το οικονομικό καθεστώς που θέλουν να έχουν:

  • είτε να επιλέξουν το μεμονωμένο πακέτο των 15 ευρώ,
  • είτε να αποκτήσουν το ενιαίο πακέτο των 35 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνδρομή εδώ.