Η Student Association For International Affairs (SAFIA) έχει σαν καταστατικό της σκοπό την καλλιέργεια της μελέτης θεμάτων των διεθνών σχέσεων από τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Προς εκπλήρωση του σκοπού αυτού έχει συσταθεί και λειτουργεί στα πλαίσια της Οργάνωσής μας η Ερευνητική Ομάδα, η οποία έχει δώσει τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες φοιτητές τη δυνατότητα να μελετήσουν σε βάθος όσα τους αφορούν. Εκτός από την προαγωγή του υγιούς επιστημονικού διαλόγου, η Ερευνητική Ομάδα της SAFIA δίνει την ευκαιρία στα μέλη της να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επικοινωνήσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, οι φετινές ευρωεκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του ενωσιακού οικοδομήματος. Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά ζητήματα πολιτικής για την Ε.Ε., κρίνεται τελικά το ίδιο το μέλλον της Ε.Ε. Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με όσα τους προβληματίζουν. Οι Ερευνητές της SAFIA αισθάνθηκαν την ανάγκη να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, συγγράφοντας μελέτες πάνω σε ζητήματα πολιτικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά.

Στο πλαίσιο αυτό, σας περιμένουμε την Τετάρτη 10ης Απριλίου 2019 και ώρες 17:30 – 21:00 σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η SAFIAγια την παρουσίαση του έργου των μελών της Ερευνητικής της Ομάδας με τίτλο: “Παρουσίαση πορισμάτων έρευνας αναφορικά με τις Ευρωεκλογές της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της SAFIA”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ι.Μ.Δ.Α.), επί της οδού Λυκαβηττού, αρ. 1Γ, στο κέντρο της Αθήνας.

Τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Η κριτική επιτροπή που θα απευθύνει ερωτήσεις και θα σχολιάσει τις παρουσιάσεις θα αποτελείται από τους:

  • κος. Δημήτρης Χρυσοχόου, Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • κος. Εμμανουήλ Περάκης, Επίκουρος Καθηγητής Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

17:30-18:00: Προσέλευση

18:00-18:15: Χαιρετισμοί (ΙΜΔΑ και SAFIA)

18:15-19:30: Παρουσιάσεις πορισμάτων τριών πρώτων ομάδων και σχολιασμός-εισηγήσεις από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής

19:30-19:50: Διάλειμμα

19:50-20:50: Παρουσιάσεις πορισμάτων τριών τελευταίων ομάδων και σχολιασμός-εισηγήσεις από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής

20:50-21:00: Καταληκτικά Σχόλια/Ερωτήσεις