Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου αποτελούν από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 στρατηγικό συνεργάτη της SAFIA. Το 2019 τα Εκπαιδευτήρια συμπλήρωσαν επτά (7) ολόκληρες δεκαετίες εξαιρετικής προσφοράς στη μόρφωση μαθητριών και μαθητών, με σταθερό γνώμονα το καλύτερο συμφέρον τόσο των ίδιων των μαθητών, όσο και των γονέων και των καθηγητών τους. Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου γεννήθηκαν χάρη στο όραμα και το πείσμα μιας σημαντικής δασκάλας, της κας. Σταυρούλας Αυγουλέα – Λιναρδάτου, αλλά και χάρη στη συμβολή και τις άοκνες προσπάθειες του συζύγου της, κου. Λευτέρη Λιναρδάτου. Το αξιόλογο διδακτικό και πολιτιστικό έργο των Εκπαιδευτηρίων συνεχίζεται πλέον υπό την εποπτεία ενός εξαιρετικού ανθρώπου, του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Λιναρδάτου. Τα Εκπαιδευτήρια διαθέτουν άριστες υλικοτεχνικές υποδομές, καλαίσθητες κτιριακές εγκαταστάσεις, πρότυπα ποιότητας εγνωσμένου κύρους, πολυποίκιλα εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτόμες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, αλλά και ένα ικανό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, στο οποίο αποδίδεται κατά κύριο λόγο η διαχρονικά εξαιρετική πορεία των μαθητών τους.

Προνομιακό πεδίο συνεργασίας της SAFIA με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου αποτελούν οι ετήσιοι Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Οι Αγώνες απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι διαγωνίζονται στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στο ατομικό ρητορικό αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου. Οι αγώνες είναι ανοικτοί για το κοινό, ενώ υποστηρίζονται επιστημονικά από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση”, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι ΣΤ΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης διοργανώνονται το Σάββατο 25ης Ιανουαρίου 2020 (25.1.2020) και ώρες 08:30 – 20:30 στο Κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 112 – 114, 12132 Περιστέρι).

Περισσότερα για τους ΣΤ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης μπορείτε να βρείτε εδώ.


Citycampus

Η SAFIA, είναι στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει τη συνεργασία της με το διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης Citycampus.gr. Το Citycampus αποσκοπεί στην ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σπουδές, υποτροφίες, μεταπτυχιακά, Erasmus, ψυχαγωγία και επιχειρηματικότητα. Επίσης, προσφέρει μια πληθώρα από υπηρεσίες, όπως ενημερωτικά σεμινάρια εξαιρετικά χαμηλού κόστους.

Προεξάρχουσας της προσπάθειάς της SAFIA για επικοινωνία με τους νέους και τις ανάγκες αυτών, φιλοδοξούμε η συνεργασία μας με το Citycampus, να αποτελέσει έρεισμα ιδεών και αλληλοστήριξης στον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την αρωγή και ενεργοποίηση της φοιτητικής κοινότητας.


Foreign Affairs the Hellenic Edition

Η Student Association For International Affairs (SAFIA) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το περιοδικό Foreign Affairs the Hellenic Edition. Το διεθνούς εμβέλειας και υψηλού κύρους αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs αποτελεί από το 1922 μέσο έκφρασης και διακίνησης ιδεών διεθνούς ενδιαφέροντος. Η ελληνική έκδοση του Foreign Affairs ως γνήσιος εκφραστής των ιδεωδών που διέπουν την αμερικανική έκδοση, δε θα μπορούσε να αποτελεί ιδανικότερο συνεργάτη για την οργάνωση της SAFIA. Αποτελώντας μια δεξαμενή παράθεσης ιδεών, συζήτησης και προβληματισμού σε διεθνή ζητήματα απαλλαγμένο από κομματικά βαρίδια και πολιτικούς προσανατολισμούς έρχεται σε πλήρη συνάφεια με τον χαρακτήρα της SAFIA. To πλαίσιο της συνεργασίας μας επίκειται –μεταξύ άλλων-  στην αλληλοτροφοδότηση ερευνητικού υλικού σε θεματικούς άξονες κοινού ενδιαφέροντος.  Ως εκ τούτου είναι με μεγάλη μας χαρά και ιδιαίτερη τιμή που καλωσορίζουμε την ομάδα του ForeignAffairsστους κόλπους της SAFIA.


Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (KEΔΙΣΑ)

Η Student Association For International Affairs (SAFIA) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων. Το ΚΕΔΙΣΑ είναι ένας νέος επιστημονικός φορέας στον ευρύτερο χώρο των Στρατηγικών Σπουδών, της Ασφάλειας και των Διεθνών Σχέσεων. Ιδρύθηκε στις 3 Ιουνίου 2015. Οι αναλύσεις διεξάγονται από νέους επιστήμονες του ερευνητικού πεδίου των Διεθνών Σχέσεων.


Όμιλος economia

Ο Όμιλος economia ασχολείται με την έκδοση οικονομικών περιοδικών, βιβλίων και λευκωμάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διοργανώνει σχετικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Βασικό αντικείμενο του Oμίλου είναι η διαχρονική παρακολούθηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Βασική δραστηριότητα του αποτελεί η έκδοση περιοδικών, όπως η Οικονομική Επιθεώρηση. Αποτελεί το μοναδικό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό που κυκλοφορεί αδιάλειπτα στην Ελλάδα από το 1934 και είναι μέλος της European Business Press (EBP). Από το 1976 διαθέτει την αποκλειστικότητα για την αναδημοσίευση άρθρων του “The Economist” στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει οικονομικά, τραπεζικά και γενικότερα επιχειρηματικά θέματα, συνεντεύξεις διακεκριμένων ανθρώπων του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου και αφιερώματα σε νέες και παραδοσιακές επιχειρήσεις. Ακόμη, ασχολείται και με τη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων για επίκαιρα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και τη διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη, η δικτύωσή τους με κορυφαίες επιχειρήσεις και η βράβευσή τους με πλούσια δώρα. Η SAFIA είναι στην ευχάριστη θέση να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια, στηρίζοντας ως χορηγός επικοινωνίας τον 25ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό.


European Student Think Tank

H SAFIA βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με το European Student Think Tank (EST). Το EST είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση που ωθεί τους νέους να αναλύουν και να παρεμβαίνουν με τις απόψεις τους στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η SAFIA στο πλαίσιο της πλουραλιστικής της δράσης στοχεύει στην αγαστή και δημιουργική συνεργασία με κάθε φορέα που έχει ως γνώμονα την προώθηση προοδευτικών και καινοτόμων δράσεων και ιδεών.

__________________________________________________

SAFIA is pleased to announce the cooperation with the European Student Think Tank (EST). EST is an International NGO that involves young people in the European policy-making process.

SAFIA in the context of its pluralistic action, aims at a proactive and creative cooperation with institutions that promote progressive and innovative actions and ideas.


SDSN Greece Youth

Σε συνέχεια της περσινής μας συνεργασίας το Δίκτυο Νέων για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι για ακόμα μια χρονιά στο πλευρό της οργάνωσής μας.

Το SDSN (Sustainable Development Solutions Network) Youth Greece, υπάγεται από το 2016 στη παγκόσμια  πρωτοβουλία νέων που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Δικτύου για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.  Στόχος του δικτύου είναι η αξιοποίηση της δυναμικής που μπορεί να επιφέρει η συνεργασία των νέων, στα επίπεδα της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας των πολιτών,της επιχειρηματικότητας και πολλών άλλων πτυχών της καθημερινότητας. Οι δράσεις της οργάνωσης βασίζονται στην διεύρυνση της συνεργασίας τόσο οργανώσεων αποτελούμενες από νέους όσο και των ΜΚΟ που προάγουν τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το έργο του SDSN Youth-Greece βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους στόχους και τις αξίες της SAFIA. Ως εκ τούτου η συνεργασία μας σε επίπεδο παροχών και ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, αποτελεί ύψιστη χαρά και ευχαρίστηση.