Εξωτερικοί Συνεργάτες

Την αίτηση συμμετοχής για την Ομάδα Εξωτερικών Συνεργατών θα βρείτε εδώ.

 

Ο τομέας των Εξωτερικών Συνεργατών θα προσφέρει επικουρικά στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, σε νευραλγικούς τομείς.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος, το αποτέλεσμα της πλήρους αναδιοργάνωσης του συγκεκριμένου τομέα οδήγησε στην κατάτμησή του σε πέντε τμήματα:  

 • Ομάδα Προώθησης

Αναλαμβάνει το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την επιμέλεια ενός προωθητικού πλάνου για κάθε δράση της SAFIA. Παράλληλα, βρίσκει τις κατάλληλες ευκαιρίες για προώθηση της οργάνωσης εν συνόλω, ίσως και με τη φυσική της παρουσία σε εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου αλλά και σε χώρους, π.χ. πανεπιστημιακούς, όπου υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και προσέλκυσης μελών. Επικεφαλής τίθεται η Υπεύθυνη Προώθησης.

  Σαλωνίτη Μαρία-Ραφαέλα

  Η Μαρία-Ραφαέλα είναι πτυχιούχος του τμήματος της Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών. Στο ίδιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, με κατεύθυνση την «Διοικητική Επιστήμη και Δημόσιο Management». Αυτή την περίοδο εκπονεί την διπλωματική της εργασία, δίνοντας έμφαση στην επιρροή των Μνημονίων στο εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο. Επίσης είναι μέλος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.). Κατά την διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων έκανε πρακτική άσκηση στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ στο ΥΠΕΣ καθώς και σε νευραλγική διεύθυνση στο ΥΠΕΞ. Το ενδιαφέρον της για την εξωτερική πολιτική, το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Για κάποια χρόνια έζησε σε χώρα της Ε.Ε. φοιτώντας αρχικά σε γαλλικό και αργότερα σε αμερικάνικο σχολείο. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων σχετιζόμενα με την διοικητική μεταρρύθμιση, τις οικονομικές σχέσεις των χωρών εκτός και εντός Ε.Ε, τις διεθνείς σχέσεις και κατ’επέκταση την εξωτερική και αμυντική πολιτική. Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

    Λαγκαδιανού Κλειώ

    Η Κλειώ  Λαγκαδιανού είναι δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ πραγματοποιεί παράλληλες σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στον τομέα των Οικονομικών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές προσομοιώσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη SAFIA από το 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και με τη συμμετοχή της στο ερευνητικό workshop με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας». Ως μέλος της ομάδας προώθησης της SAFIA προσδοκά να διαδώσει το έργο της και να διευρύνει το φοιτητικό της κοινό.

      Σαμιώτη Βαλεντίνα

      Η Βαλεντίνα Σαμιώτη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το περασμένο έτος φοίτησε, μέσω του προγράμματος Erasmus, στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοιώσεων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, σε προγράμματα ανταλλαγής νέων Erasmus+ στο εξωτερικό και είναι δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Μέρος των ενδιαφερόντων της συνιστούν ο εθελοντισμός  και τα ταξίδια.

        

       • Ομάδα Events Planning & Staff Members

       Η συγκεκριμένη ομάδα, εκτός από brainstorming γύρω από τη θεματολογία και τους συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο, έχει την αρμοδιότητα της επιμέλειας όλων των τομέων των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και προσομοιώσεων που διοργανώνονται από τη SAFIA, όπως η εύρεση χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης, η εύρεση κατάλληλης ημερομηνίας και ώρας, η κατάρτιση του προγράμματος της εκδήλωσης, καθώς και η επιμέλεια επί των logistics, με υπολογισμό εκτιμώμενου κόστους. Παράλληλα, θέτουν τις ιδέες τους στην ομάδα προώθησης, ώστε η τελευταία να προχωρά στη σχεδίαση ανάλογου προωθητικού πλάνου. Τέλος, προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη και βοηθούν στην εξυπηρέτηση  των συμμετεχόντων σε περίπτωση που η εκάστοτε δράση περιλαμβάνει σνακ και καφέ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την ομάδα του tech support, την αποστολή των πιστοποιητικών και την επιλογή του φωτογραφικού υλικού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Εκδηλώσεων.

        Μπογράκου Ελπίδα

        Απόφοιτος ΕΚΠΑ από το τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης και φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Deree – The American College of Greece με ειδίκευση στην Ανθρωπολογία και Communications in Advertising. Είναι μια παθιασμένη και πολύχρωμη προσωπικότητα και της αρέσει να παίρνει μέρος σε οτιδήποτε τη φέρνει σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικά backgrounds και να ανακαλύπτει νέα πράγματα.

          Αξιάρης Γιώργος

          Ο Γιώργος Αξιάρης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγονται η αρθρογραφία και έρευνα σχετικά με ζητήματα συγκρούσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ολοκληρώσει ένα εξάμηνο σπουδών στην Γερμανία ενώ έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις, διεθνή προγράμματα ανταλλαγής και σε διοργανώσεις event.

            Ευαγγελοπούλου Ελίνα

            Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτήθηκαν μέσω της φοίτησής της στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και λόγω της εμπειρίας της στον χώρο των πωλήσεων. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας της είναι η εξωστρέφεια, το πνεύμα συνεργασίας και προσαρμογής καθώς και η οργάνωση. Μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά, ταυτόχρονα όμως μιλάει αγγλικά επιπέδου Proficiency και γαλλικά επιπέδου Sorbonne B2 κατέχοντας τα αντίστοιχα πτυχία.

              Σιλιβέρδη Σοφία

              Η Σοφία Σιλιβέρδη είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Αθηνών. Το ενδιαφέρον για τις Διεθνείς σχέσεις και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο ξεκίνησε ήδη από τα πρώτα χρόνια της φοίτησης της. Ομιλεί άριστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό κυρίως σε οργανισμούς προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και συνέδρια TEDx. Έχει συμμετάσχει στο γαλλόφωνο μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη της Ολλανδίας και έχει παρακολουθήσει πολλαπλών θεμάτων συνέδρια και ημερίδες. Φέτος ξεκίνησε τη δράση της στη S.A.F.I.A ως Εξωτερικός Συνεργάτης στο τομέα του Events Planning & Staff members αλλά και ως Επιστημονικός Ερευνητής στο τομέα Περιβάλλον & Ενέργεια. Αγαπά την έρευνα, τη νέα γνώση και προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνεται και να δραστηριοποιείται γύρω από κάθε θέμα που της διεγείρει το ενδιαφέρον.

                Μουτεβελή Έλενα

                Η Έλενα Μουτεβελή διανύει το δεύτερο έτος σπουδών στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχοντας παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια αναφορικά με διεθνή ζητήματα αποφάσισε να ασχοληθεί πρώτη φορά εκ των έσω με την υλοποίησή τους ως εξωτερικός συνεργάτης στην ομάδα Events Planning & Staff Members της SAFIA. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά και έχει συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων.

                  Μπαφέρου Ιωάννα

                  Η Ιωάννα σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τώρα σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Shipping Business και είναι στην ομάδα του φιλολογικού edit στην Power Politics. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΟΝΕΠΕ Κορίνθου και εργάστηκε για δυο χρόνια στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

                   • Ομάδα Fundraising

                   Ο τομέας του Fundraising περιλαμβάνει την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των δράσεων της οργάνωσης. Εκτός από τις συνδρομές των μελών της, η αποκόμιση πόρων από κάθε λογής φορείς, εξασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της ποιότητας της εκάστοτε δράσης. Η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση των φορέων, αναπτύσσει επικοινωνία μαζί τους και εν τέλει θα προβάλλει το αίτημα της. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Fundraising.

                    Βερνίκου Αναστασία

                    Η Αναστασία είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και παράλληλα ολοκληρώνει International Business minor degree στο Deree College. Απασχολείται ως ασκούμενη δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με ζητήματα εμπορικού και ναυτικού δικαίου. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, η Αναστασία έχει συνιδρύσει και ασχολείται ενεργά με τη νεοσυσταθείσα Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πάμε μαζί, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής μέριμνας των ογκολογικών ασθενών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ολοκλήρωσε εξάμηνη πρακτική άσκηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη, όπου εργάστηκε στο Τμήμα Πρόληψης Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και ασχολήθηκε με tobacco product regulation, καθώς και πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μέσα από την συμμετοχή της στη SAFIA η Αναστασία στοχεύει να συμβάλλει στην εγκαθίδρυση βιώσιμων σχέσεων και συνεργασιών με άλλους φορείς.

                      Μετινίδου Γεωργία

                      Η Γεωργία Μετινίδου είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν η συμμετοχή της ως βουλευτής του 21ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων στην επιτροπή «Το πείραμα δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή: Δυτική εμμονή ή εφικτή πραγματικότητα; ». Επιπλέον, αποτέλεσε μέρος της αποστολής της SAFIA στο European Youth Event 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές νέων και training courses στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+.

                        Τσακαγιάννης Ηλίας

                        Ο Ηλίας είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από την οικονομία ,την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις.

                          

                         • Ομάδα Tech Support

                         Η ομάδα του tech support δρα για την ποιοτική αναβάθμιση και συντήρηση του website. Ταυτόχρονα, υλοποιεί και διαμορφώνει το υλικό είτε αφορά την προώθηση, σε συνεννόηση με την ομάδα προώθησης, είτε αφορά γενικότερα τις δράσεις της SAFIA, π.χ. αφίσες και βίντεο. Τέλος, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη στις ίδιες τις δράσεις της οργάνωσης. Γνώσεις προγραμμάτων επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, π.χ. Photoshop, Canva, είναι επιθυμητές. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος website & social media.

                          Σπύρογλου Φωκίων

                          Ο Φωκίων Σπύρογλου είναι 18 χρονών και σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Π.Δ.Α. Όντας λάτρης της εγκυκλοπαιδικής γνώσης, ενδιαφέρεται για διάφορους τομείς της επιστήμης, όπως τεχνολογία και βιολογία. Ωστόσο, η ρητορική και το debate έχουν ιδιαίτερη θέση στη καρδιά του. Ως επόμενο στόχο θέτει την χρήση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του για την συνεργασία στην safia ως μέλος της ομάδας του Tech Support.

                            Σταμογιώργος Λάζαρος

                            Ο Λάζαρος Σταμογιώργος είναι φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ομιλεί αγγλικά σε επίπεδο Proficiency και γερμανικά και ενδιαφέρεται για τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη. Στον ελεύθερο του χρόνο, προτιμά τον κινηματογράφο. Θεωρεί πως η SAFIA είναι μια ιδανική ευκαιρία ώστε φοιτητές από όλους τους κλάδους, να συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

                             • Ομάδα Editorial

                             Η συγκεκριμένη ομάδα δρα υποστηρικτικά στην ερευνητική ομάδα της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί μορφολογικό έλεγχο στο υλικό των ερευνητών, προβαίνει στην απαραίτητη διαμόρφωσή του και εν τέλει δημοσιεύει στο theSafiaBlog τις αναλύσεις και τα άρθρα των μελών της ερευνητικής ομάδας καθώς και των αρθρογράφων. Ταυτόχρονα, προχωρά σε brainstorming και κατάθεση προτάσεων για την επίτευξη μεγαλύτερης εξωστρέφειας και αξιοποίηση του ερευνητικού υλικού με άλλες οργανώσεις, ιδρύματα, think tanks, ερευνητικά κέντρα και λοιπά. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος της Ερευνητικής ομάδας.

                              Ζίου Αλέξανδρος

                              Ο Αλέξανδρος είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια αρκετά από τα οποία σχετίζονταν με τις διεθνείσ σχέσεισ. Με την SAFIA ήρθε σε επαφή μέσω της συμμετοχής του ως βουλευτής στην επιτροπή <<Νεανικές μορφές επιχειρηματικότητας στον 21ο αιώνα>> του 22ου ΠΚΝ.

                                Καλαβρουζιώτης Κωνσταντίνος

                                Ο Κωνσταντίνος Καλαβρουζιώτης διανύει το τέταρτο έτος της νομικής της Αθήνας. Έχει παραστεί σε πληθώρα προσομοιώσεων, φοιτητικών και μη ( mun, ΠΚΝ, Διαμεσολάβησης και διαιτησίας ), και έχει υπάρχει μέλος του τμήματος γραμματειακής υποστήριξης σε θερινά σχολεία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κατά δύο συναπτά έτη.

                                  Φουσέκη Κωνσταντίνα

                                  Η Φουσέκη Κωνσταντίνα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο στο 2ο έτος. Μιλάει 3 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και είναι κάτοχος πιστοποιητικού ECDL. Ήταν ενεργό μέλος στην σχολική εφημερίδα και κύριο ενδιαφέρον της είναι η συμμετοχή σε ημερίδες και προσομοιώσεις που αφορούν την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις των χωρών.