Η SAFIA, στο πλαίσιο των συνεργασιών της, σας ενημερώνει ότι το Ελληνικό Δίκτυο των EUROPE DIRECT, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει το  4ο EU Jobs and Mobility Roadshow την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα έναρξης 11.00.  

Το EU Jobs and Mobility Roadshow ξεκίνησε δειλά το 2016 και ταξίδεψε στην Βόρεια Ελλάδα, από την  Αλεξανδρούπολη έως την Θεσσαλονίκη. Σήμερα, και μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, 8 πόλεις  συνάντησης, δεκάδες εκπροσώπους φορέων και εκατοντάδες συμμετέχοντες, το EU Jobs and Mobility  Roadshow, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης. Tο περιεχόμενο  διευρύνεται, μεταφέρεται σε ψηφιακό περιβάλλον και απευθύνεται πλέον πανελλαδικά σε κάθε  ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει τις θεματικές που τον αφορούν, εύκολα και άμεσα από τον  ηλεκτρονικό υπολογιστή του.  

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν 35 εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων, φορέων,  οργανώσεων και επιχειρηματιών, χαιρετούν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.  Γιώργος Μαρκοπουλιώτης Επικεφαλής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ.  Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Επίτιμος καλεσμένος της δράσης μας θα είναι ο Αντιπρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος  θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο κα. Ελένη Βαρβιτσιώτη.  

Οι θεματικές που θα συζητηθούν αφορούν: 

1. τις αλλαγές στην αγορά εργασίας που φέρνουν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Εποχή, 2. την Νεανική Επιχειρηματικότητα, 

3. τις Ευκαιρίες Κινητικότητας των Νέων, 

4. την Κατάρτιση,τις Δεξιότητες και την Εύρεση Εργασίας. 

Η διοργάνωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε πιο στοχευμένες ομάδες,όπως οι φοιτητές, οι νέοι  απόφοιτοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.  

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και παρακολουθήστε την εκδήλωση live μέσω της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook και στο YouTube με τίτλο:
EU Jobs & Mobility  Roadshow Το 4ο EU Jobs & Mobility Roadshow είναι γεγονός!! Προετοιμάσου και εσύ για να απαντηθούν όλα τα  ερωτήματά σου σχετικά με την πορεία της καριέρας σου!!


‘’Start-Up Smart | Innovators Show you the Way.’’

Το citycampus.gr διοργανώνει το συνέδριο με τίτλο “Start-Up Smart – Innovators Show you the Way”. 

Ένα virtual συνέδριο αφιερωμένο στις start-ups, την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 11:00 – 15:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom Webinar. H συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν. 

Το “Start-Up Smart – Innovators Show you the Way”, έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να και να κινητοποιήσει την ένταξη των νέων στο χώρο της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικοί νέοι start-uppers και σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία δίνοντας χρήσιμες λύσεις για την υλοποίηση κάθε καινοτόμου ιδέας. Πιο συγκεκριμένα το συνέδριο θα περιλαμβάνει:

 • Ενημέρωση για τη δυνατότητα υλοποίησης καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Εξιστόρηση εμπειριών αξιόλογων επαγγελματιών που έχουν ασχοληθεί με startups.
 • Διερεύνηση νέων τάσεων της επιχειρηματικότητας και τρόπων χρηματοδότησης με στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.
 • Συζήτηση με στόχο τη δημιουργία γαλάζιων ωκεανών.
 • Πρακτική αντιμετώπιση προβλημάτων 
 • Εστίαση στις προσωπικές δεξιότητες που οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να αποκτήσουν για να εξασφαλίσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κάθε ιδέα μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις;


Αναδομώντας τα Στερεότυπα της Έμφυλης Ανισότητας.

Η SAFIA (Student Association for International Affairs) σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα “Αναδομώντας τα στερεότυπα της έμφυλης ανισότητας: η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα”.

Βασικό στόχο της ημερίδας συνιστά η καταπολέμηση των διακρίσεων τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε βιωματικό επίπεδο και η ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τις έννοιες του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου των γυναικών. Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε, η τελευταία έκθεση του European Institute for Gender Equality που δημοσιεύθηκε από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Δείκτη Ισότητας Φύλων 2019. Σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερη έμφαση τον επαγγελματικό τομέα, την αναβίωση στερεοτύπων, την ενδοοικογενειακή βία και την εκπροσώπηση στην πολιτική της χώρας.

Οι ομιλητές της ημέριδας θα είναι:

-Μαρίαννα Ψύλλα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

-Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: η πρώτη Αντιστράτηγος ε.α. | Υπεύθυνη στο τμήμα αλλοδαπών και προστασίας συνόρων

-Βασίλης Ελαιοτριβάρης: Σύμβουλος Επιχειρήσεων & εκπρόσωπος της Mexoxo

-Έθελ Αγγελάτου: LinkedIn Trainer & Consultant | Career Branding Coach | Σύμβουλος HR.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στον Κινηματογραφικό Τομέα (ΕΚΠΑ) “Ίριδα” (Ακαδημίας 55).

Ώρα προσέλευσης: 15:30-16:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.


H SAFIA στην IUF – Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων Αθήνας 

«Είσαι φοιτητής; Ψάχνεις για σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα; Μην ψάχνεις μακριά! Έλα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, στις 8 & 9 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εκπρόσωποι 50 πανεπιστημίων, από 12 χώρες, θα είναι εκεί για να σου προσφέρουν αξιόπιστες απαντήσεις για το πρόγραμμα σπουδών, την συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες, τη διαμονή και ό,τι άλλο αφορά στις σπουδές σου.

Μη χάνεις χρόνο! Κάνε την εγγραφή σου τώρα δωρεάν: https://www.iuf.gr/el/#register-tab-content-athens »

Μη χάσεις τη μοναδική εμπειρία, να ενημερωθείς για όλες τις ευκαιρίες και τις επιλογές που αφορούν την ακαδημαϊκή σου πορεία.

Σας περιμένουμε όλους!


Συμμετοχή στην ομάδα Ερευνητών και Αρθρογράφων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Ο Οργανισμός μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της δραστηριότητας των Ερευνητικών Ομάδων και της Ομάδας Αρθρογραφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Οι αιτήσεις για τους ερευνητές στην Ερευνητική Ομάδα και την Ομάδα Αρθρογραφίας λήγουν: 10 Οκτωβρίου και ώρα 23:59:59.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση Ερευνητών και Αρθρογράφων Ερευνητικών Ομάδων θα βρείτε εδώ.


Συντονισμός των Ερευνητικών Ομάδων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Ο Οργανισμός μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την στελέχωση των Ερευνητικών Ομάδων με εναρκτήριο βήμα τις αιτήσεις των Συντονιστών των Ερευνητικών Ομάδων και της Ομάδας Αρθρογραφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι Ερευνητικές Ομάδες αποτελούν κεντρικό μέρος της δραστηριότητας του οργανισμού και αποτελούν έναυσμα για την ενασχόληση των φοιτητών με την έρευνα.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Πέμπτη 03/10 & ώρα 23:59:59

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση Συντονιστών των Ερευνητικών Ομάδων και της Ομάδας Αρθρογραφίας θα βρείτε εδώ.


Συμμετοχή στην ομάδα εξωτερικών συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Ο Οργανισμός μας βρίσκεται στην ευχάριστη θεση να ανακοινώσει το σχηματισμό ομάδας εξωτερικών συνεργατών για το έτος 2019-2020 . Αν θες να προσφέρεις, να αναπτύξεις τις οργανωτικές και επικοινωνιακές σου δεξιότητες αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία . Ο τομέας των εξωτερικών συνεργατών αποτελεί νευραλγικό κομμάτι στην ολοκλήρωση των στόχων του οργανισμού. Σκοπός της ομάδας εξωτερικών συνεργατών είναι να συνδράμει ουσιαστικά στο έργο της φετινής διοίκησης.

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις κι εσύ κομμάτι της SAFIA.

Τη φόρμα υποβολής θα βρείτε εδώ.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της SAFIA 2019-20

Ο Οργανισμός μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της περιόδου για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της SAFIA για το νέο έτος, από τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ακαδημαϊκού έτους 2018-19.

Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στα γραφεία της SAFIA (Αιόλου 42-44, Αθήνα, 3ος όροφος) στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00

Την πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αποτελεί η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας έως και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου και ώρα 23:59. 

Τη φόρμα θα βρείτε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν περαιτέρω πληροφορίες στο διάστημα μετά τις 4 Αυγούστου.

Η Ομάδα της SAFIA


4η Βιομηχανική Επανάσταση: Οι Νέες Τεχνολογικές Τάσεις

New world. New you!

Παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου να αλλάζει;

Βλέπεις τις νέες τεχνολογικές τάσεις να κυριαρχούν στη ζωή σου και αναρωτιέσαι πώς θα προσαρμοστείς σε αυτές;

Το Citycampus.gr σε καλεί να γνωρίσεις τη νέα τάξη πραγμάτων στο 1ο του Συνέδριο!

Μία ημερίδα αφιερωμένη σε φοιτητές και νέους αποφοίτους, με όρεξη και πάθος για τις νέες καινοτομίες που επιτάσσει ο σύγχρονος κόσμος!

 • Πώς επηρεάζουν οι νέες τεχνολογικές τάσεις τη ζωή μας;
 • Τι ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη και ποια η σχέση της με την Cognitive Science;
 • Πώς θα προετοιμαστείς κατάλληλα για τις αλλαγές αυτές, ώστε να εξασφαλίσεις το μέλλον σου;

Διακεκριμένοι ομιλητές του χώρου της αγοράς θα μοιραστούν γνώσεις και συμβουλές για το πώς να ανταπεξέλθεις στις σύγχρονες απαιτήσεις. Φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών θα μεταφέρουν προσωπικές τους εμπειρίες, προσεγγίζοντας περαιτέρω όρους όπως  ρομποτική, νανοτεχνολογία, μηχανική. Το Συνέδριο θα εμπλουτίσουν mini workshops ποικίλου περιεχομένου.

Ακόμα, σε περιμένουν πολλές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα μετατρέψουν αυτό το Συνέδριο σε ένα ταξίδι στο μέλλον.

Πότε;

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Πού;

Alba Graduate Business School, The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα)

Ώρα διεξαγωγής: 10:00π.μ. – 20:30μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Βεβαίωση συμμετοχής


Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μείνετε συντονισμένοι εδώ:
Official site
Official Facebook Page
Event Page

Ο κόσμος αλλάζει. Εσύ;

Σε περιμένουμε!


2nd Athens Social Sciences Forum


Μπορείτε να βρείτε την αίτηση παρακολούθησης εδώ.

H SAFIA, στα 25 χρόνια πορείας της, μετρά δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες, αλλά και προσομοιώσεις, όπως το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ). Αυτό που κάνει τις δράσεις αυτές μοναδικές είναι το γεγονός ότι κάθε δράση είναι καινοτόμα. Και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η SAFIA συνδιοργανώνει το Athens Social Sciences Forum [ASSF] σε συνεργασία με το Φοιτητικό Σύλλογο Κοινωνιολογίας (Deree Sociology Society) του Deree – The American College of Greece.

Το ASSF είναι ένα forum που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην ιδιωτική και δημόσια ανώτερη εκπαίδευση και να δημιουργήσει ένα μηχανισμό που θα φέρνει σε επαφή φοιτητές και πανεπιστημιακούς φορείς με απώτερο σκοπό τη δημιουργία γνωριμιών, ενός peerreviewboard για το ερευνητικό έργων των φοιτητών και έναν τόπο ανταλλαγής απόψεων σε ζητήματα που άπτονται των κοινωνικών επιστημών.

Η διημερίδα αποτελείται από παρουσιάσεις εργασιών των επιλεγμένων φοιτητών, διάρκειας 10-15 λεπτών, που θα ακολουθώνται από ένα Q&A session διάρκειας 5-10 λεπτών. Οι παρουσιάσεις μπορούν να γίνουν είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Οι εισηγητές των παρουσιάσεων θα μπορέσουν να προετοιμάσουν την παρουσίαση τους με τη βοήθεια της Oργανωτικής Επιτροπής.

Η SAFIA είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει το άνοιγμα των δηλώσεων για συμμετοχή στο 2οAthens Social Sciences Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαΐου, 2019 στο αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School. Τα άτομα που θα παρουσιάσουν είτε θα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του forum θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Προετοιμασία

Οι συμμετέχοντες θα προετοιμαστούν μέσω συναντήσεων με την οργανωτική επιτροπή τις μέρες πριν από το forum.

Κόστος Συμμετοχής

Η συμμετοχή στο ASSF είναι δωρεάν.

Πορεία Αίτησης

Μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων, θα ειδοποιηθείτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την πορεία της αίτησής σας. Στο μεταξύ, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook είτε μέσω e-mail στο infosafia@gmail.com.


Debate: “Ευρώπη 2024”

Για την παρακολούθηση του debate συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής.Τα στοιχεία σας συμπληρώνετε στο τέλος της σελίδας του link.

Το Facebook event θα βρείτε εδώ.

Η SAFIA (Student Association For International Affairs), με αφορμή την προωθητική καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «This time I am voting» για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, αλλά και στο πλαίσιο των στόχων και των ενδιαφερόντων της, διοργανώνει debate με τη συμμετοχή Ελλήνων υποψ.Ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων, την Παρασκευή της 12ης Απριλίου 2019, ώρα 17:00, στo Goethe Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα).

Οι θεματικοί κύκλοι της συζήτησης είναι:

 • Οικονομία & Απασχόληση
 • Διεύρυνση, Εξωτερικές υποθέσεις & Άμυνα
 • Περιβάλλον & Ενέργεια
 • Παιδεία & Νεολαία
 • Ελεύθερη Ερώτηση

Στο debate πέντε νέοι δημοσιογράφοι από ελληνικές εφημερίδες καθώς και το κοινό, ερωτούν έλληνες υποψ. ευρωβουλευτές σχετικά με την Ευρώπη του σήμερα, καθώς και για την Ευρώπη της επόμενης πενταετίας, μιας Ευρώπης που φαίνεται να διανύει μία περίοδο κρίσιμη.

Στις 12 Απριλίου και έναν περίπου μήνα πριν τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, στόχος της εκδήλωσης θα είναι μέσα από τις τοποθετήσεις των υποψ. ευρωβουλευτών, αλλά και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού, να απαντηθούν τα ερωτήματα που απασχολούν τον κάθε εν δυνάμει ψηφοφόρο και ειδικότερα τους νέους πολίτες της ΕΕ.

Συντονίζει ο Κ. Λασκαράτος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Ευρωβουλευτές

 • Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 • Δημήτρης Καιρίδης, υποψ. Ευρωβουλευτής ΝΔ
 • Γιώργος Γραμματικάκης, Ευρωβουλευτής Το Ποτάμι
 • Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής ΕΛΙΑ

Δημοσιογράφοι

 • Νίκος Ευσταθίου, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 • Μυρτώ Λιαλιούτη, ΤΑ ΝΕΑ
 • Δημήτρης Κουκλουμπέρης, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 • Μαρία Ζαφειριάδου, REAL NEWS
 • Αντώνης Γκιόκας, ΕΘΝΟΣ

Η διαδικασία του debate καθώς και το σύνολο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά. Παράλληλα θα υπάρχει μετάφραση από διερμηνέα στα αγγλικά, για τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Goethe Institut Athen και το DAAD.


Παρουσίαση πορισμάτων έρευνας αναφορικά με τις Ευρωεκλογές της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της SAFIA


Η Student Association For International Affairs (SAFIA) έχει σαν καταστατικό της σκοπό την καλλιέργεια της μελέτης θεμάτων των διεθνών σχέσεων από τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Προς εκπλήρωση του σκοπού αυτού έχει συσταθεί και λειτουργεί στα πλαίσια της Οργάνωσής μας η Ερευνητική Ομάδα, η οποία έχει δώσει τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες φοιτητές τη δυνατότητα να μελετήσουν σε βάθος όσα τους αφορούν. Εκτός από την προαγωγή του υγιούς επιστημονικού διαλόγου, η Ερευνητική Ομάδα της SAFIA δίνει την ευκαιρία στα μέλη της να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επικοινωνήσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, οι φετινές ευρωεκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του ενωσιακού οικοδομήματος. Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά ζητήματα πολιτικής για την Ε.Ε., κρίνεται τελικά το ίδιο το μέλλον της Ε.Ε. Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με όσα τους προβληματίζουν. Οι Ερευνητές της SAFIA αισθάνθηκαν την ανάγκη να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, συγγράφοντας μελέτες πάνω σε ζητήματα πολιτικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά.

Στο πλαίσιο αυτό, σας περιμένουμε την Τετάρτη 10ης Απριλίου 2019 και ώρες 17:30 – 21:00 σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η SAFIAγια την παρουσίαση του έργου των μελών της Ερευνητικής της Ομάδας με τίτλο: “Παρουσίαση πορισμάτων έρευνας αναφορικά με τις Ευρωεκλογές της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της SAFIA”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ι.Μ.Δ.Α.), επί της οδού Λυκαβηττού, αρ. 1Γ, στο κέντρο της Αθήνας.

Τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Η κριτική επιτροπή που θα απευθύνει ερωτήσεις και θα σχολιάσει τις παρουσιάσεις θα αποτελείται από τους:

 • κος. Δημήτρης Χρυσοχόου, Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • κος. Εμμανουήλ Περάκης, Επίκουρος Καθηγητής Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

17:30-18:00: Προσέλευση

18:00-18:15: Χαιρετισμοί (ΙΜΔΑ και SAFIA)

18:15-19:30: Παρουσιάσεις πορισμάτων τριών πρώτων ομάδων και σχολιασμός-εισηγήσεις από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής

19:30-19:50: Διάλειμμα

19:50-20:50: Παρουσιάσεις πορισμάτων τριών τελευταίων ομάδων και σχολιασμός-εισηγήσεις από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής

20:50-21:00: Καταληκτικά Σχόλια/Ερωτήσεις


Σεμινάριο ΕΕΟ Group: «Από τη Θεωρία της ευρωπαϊκής ενοποίησης στην Πράξη. Τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Ε.Ε. και η εφαρμογή τους»

Η SAFIA στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον όμιλο εταιρειών ΕΕΟ Group, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσφέρει σε 20 μέλη της, 4 εκπαιδευτικά σεμινάρια συνολικής διάρκειας 24 ωρών, τις ημερομηνίες 6 Απριλίου, 20 Απριλίου, 11 Μαΐου και 18 Μαΐου ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.  Η θεματική των σεμιναρίων είναι: «Από τη Θεωρία της ευρωπαϊκής ενοποίησης στην Πράξη. Τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Ε.Ε. και η εφαρμογή τους».

Ο όμιλος εταιρειών EEO Group δραστηριοποιείται ως συμβουλευτικός παράγοντας στον τομέα της δημιουργίας, διαχείρισης και ολοκλήρωσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής, επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής φύσεως. Η 25ετής και πλέον εμπειρία του στον χώρο αυτό καθιστά την ΕΕΟ Group μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.

Στην αμφίδρομη προσπάθεια τόσο της SAFIA, όσο και του ομίλου ΕΕΟ Group για την δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας, πραγματοποιούνται για 4 Σάββατα (6/4, 20/4, 11/5, 18/5), σεμινάρια με τα παρακάτω συναφή μεταξύ τους αντικείμενα:

Θεματικές ενότητες Σεμιναρίου:

Θεματική Ενότητα 1: Χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των πολιτικών της Ε.Ε.

Θα εξεταστούν:

 • Κατανόηση του “τι είναι” και “τι δεν είναι” τα προσωπικά δεδομένων
 • Γνώση του Ευρωπαϊκού και Εθνικού κανονιστικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Θεματική Ενότητα 2: Το Χρηματοδοτικό Εργαλείο Erasmus Plus (E+)

Θα εξεταστούν:

 • Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συγκροτήθηκε το Πρόγραμμα Erasmus και των προτεραιοτήτων του
 • Γνωριμία των βασικών Αρχών που συγκροτούν το E+, (εφαρμογή της Αρχής της Εταιρικότητας, χρήση των Partnerships κτλ).
 • Τι χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ε+
 • Τάσεις και εφαρμογή του Ε+ 2021 – 2027
 • Πώς βρίσκω και κατανοώ (αποδελτιώνω) ένα Call E+
 • Τι είναι ένα Concept Note
 • Πώς φτιάχνω ένα σωστό partnership

Θεματική Ενότητα 3: Παραδείγματα – Case Studies

Θα εξεταστούν:

 • Παραδείγματα καλών και κακών Concept Note για Ευρωπαϊκό Έργο
 • Παραδείγματα υποβληθέντων Προτάσεων που έχουν εγκριθεί και της πορείας υλοποίησής τους
 • Ανάλυση των παραδειγμάτων και του τρόπου σκέψης που οδήγησαν στην έγκριση των Προτάσεων

Θεματική Ενότητα 4: Προετοιμασία Πρότασης – Υποδείγματος Erasmus + KA2 – Exchange of Good Practices

Θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για την:

 • Προετοιμασία ενός Concept Note
 • Εύρεση ενός Call στο πλαίσιο του E+
 • Δημιουργία ενός κατάλληλου Partnership
 • Προετοιμασία ενός application στο πλαίσιο του E+ (ΚΑ2 – Youth)

Χώρος Διεξαγωγής:

 • Γραφεία ΕΕΟ Group A.E. (www.eeogroup.gr), Εταιρεία Συμβούλων, Μέλος του ΣΕΣΜΑ
 • Μαυροκορδάτου 1-3, 5ος Όροφος

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

06.04.2019, ώρες 09.30 – 15.30, σύνολο 6 ώρες

20.04.2019, ώρες 09.30 – 15.30, σύνολο 6 ώρες

11.05.2019, ώρες 09.30 – 15.30, σύνολο 6 ώρες

18.05.2019, ώρες 09.30 – 15.30, σύνολο 6 ώρες

Σύνολο ωρών: 24

Εισηγητής: κος Γράσσος Θεόδωρος (Project Manager EEO Group)

Μετά το πέρας των σεμιναρίων θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, απο την ΕΕΟ Group A.E.. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη του πιστοποιητικού  είναι η παρακολούθηση του συνόλου των σεμιναρίων (24 ώρες).

Την αίτηση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα σεμινάρια μπορείτε να βρείτε εδώ. Η επιλογή των 20 συμμετεχόντων θα γίνει με βάση: i) την δυνατότητα παρουσίας του ενδιαφερομένου σε ολόκληρο τον κύκλο των σεμιναρίων, ii) την έως τώρα παρουσία του μέλους στη SAFIA, καθώς και χρονική σειρά προτεραιότητας.


International Relations Debate (IRD)

H Student Association For International Affairs (SAFIA), στα 25 χρόνια πορείας της, μετρά δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες, αλλά και προσομοιώσεις, όπως το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ), που έμελλε να αποδειχθεί η μακροβιότερη φοιτητική προσομοίωση στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση του International Relations Debate (IRD). Το IRD ξεκινά με όλα τα εχέγγυα και με στόχο να αποτελέσει μία ετήσια συνάντηση φοιτητών με στόχο την καλλιέργεια των ρητορικών ικανοτήτων και της επιχειρηματολογίας τους, σε θέματα που άπτονται των Διεθνών Σχέσεων.

Για το λόγο αυτό, η SAFIA προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις για τη στελέχωση των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν ενώπιον της ακαδημαϊκής κριτικής επιτροπής και του κοινού, την Τετάρτη 15η Μαΐου 2019,στο 1ο International Relations Debate. Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 24η Μαρτίου 2019 και ώρα 23:59. Τα άτομα που θα στελεχώσουν τις δύο ομάδες του IRD θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Προετοιμασία

Οι συμμετέχοντες θα προετοιμαστούν μέσω προπονήσεων υπό την καθοδήγηση ατόμων με γνώση του αντικειμένου και προηγούμενη εμπειρία, ενώ θα κληθούν να αντιπαρατεθούν μεταξύ τους, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και τριβή επί του θέματος. Οι κανόνες διεξαγωγής του IRD θα γίνουν γνωστοί, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, όσο και κατά τη διάρκεια των πρώτων συναντήσεων. Η προηγούμενη συμμετοχή σε ρητορικούς αγώνες ή ομίλους, ή η προηγούμενη εμπειρία σε θεσμούς δημόσιας έκφρασης, σίγουρα θα είναι βοηθητικές, ωστόσο δεν αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Κόστος Συμμετοχής

Σε περίπτωση επιλογής σας, το τελευταίο βήμα για την ένταξη στην ομάδα συμμετεχόντων του IRD είναι η καταβολή του κόστους συμμετοχής, ύψους 15€ (μεμονωμένο πακέτο), είτε 35€ (ενιαίο πακέτο). Εξαιρούνται τα μέλη SAFIA με ενιαίο πακέτο.
Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα συνδρομής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πορεία Αίτησης

Μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων, θα ειδοποιηθείτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την πορεία της αίτησής σας. Στο μεταξύ, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook είτε μέσω e-mail στο infosafia@gmail.com.


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΕΔΙΣΑ – 28-29 Μαρτίου

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Το Διεθνές Δίκαιο ως Ρυθμιστικός Παράγοντας στο Θαλάσσιο Χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.Κυριαρχικά Δικαιώματα, Σχέσεις Συνεργασίας και Ανταγωνισμού». Το σεμινάριο είναι διάρκειας δυο ημερών και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 (16:00 – 21:00) και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 (16:00 – 21:00) στο IST College (Λεωφόρος Συγγρού 68, Αθήνα- Πλησίον Σταθμού Μετρό «Συγγρού FIX»). Εισηγητές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα είναι οι κ.κ. Κων/νος Αργυρόπουλος (MA Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών, ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο), Δρ. Γεώργιος Χρυσοχού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Δρ. Γεράσιμος Ροδοθεάτος (ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο), Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ και ο Υποψήφιος Διδάκτωρ Βασίλειος Βασιλικής (ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο). Στο πλαίσιο της συνεργασίας της SAFIA με το ΚΕΔΙΣΑ, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο με μειωμένο κόστος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους θεματικούς κύκλους, την δήλωση ενδιαφέροντος και το κόστος συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Ακαδημαϊκή Εκδήλωση: “Η ελληνική Εξωτερική Πολιτική κατά τη δεκαετία της κρίσης (2008-18) και οι προκλήσεις του μέλλοντος”

 

Η Student Association For International Affairs, ανακοινώνει τη διεξαγωγή ακαδημαϊκής εκδήλωσης με θέμα “Η ελληνική Εξωτερική Πολιτική κατά τη δεκαετία της κρίσης (2008-18) και οι προκλήσεις του μέλλοντος”, την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 17:00-19:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Ξενοφώντος 2, πλησίον Μετρό Συντάγματος).

Η προσέλευση θα γίνει στο διάστημα 16:30-17:00. Για λόγους ασφάλειας, παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας (που θα βρείτε εδώ) για την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντός σας. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 9 Μαρτίου 2019, 23.59. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα διαρθρωθεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες και το πάνελ θα συγκροτηθεί από τέσσερις εξέχοντες Έλληνες ακαδημαϊκούς. Tη συζήτηση θα συντονίσει η έμπειρη δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου. Ειδικότερα:

__________________________________________

 • Πρώτη θεματική ενότητα

Ελλάδα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εισηγητής: Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

__________________________________________

 • Δεύτερη θεματική ενότητα

Οι σχέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Μεγάλες Δυνάμεις του σήμερα

Εισηγητής: Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

___________________________________________

 • Τρίτη θεματική ενότητα

Η Συμφωνία των Πρεσπών: το εγχείρημα, η επόμενη ημέρα κι ο βαλκανικός περίγυρος

Εισηγητής: Πέτρος Λιάκουρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς

________________________________________

 • Τέταρτη θεματική ενότητα

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπροστά σε παλαιά και νέα διλήμματα. Ποια στρατηγική για την Τουρκία;

Εισηγητής: Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας και Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Workshop – Youth For Israel

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την οργάνωση Youth For Israel στα γραφεία της SAFIA στο Μοναστηράκι. Στο πλαίσιο ενός δίωρου workshop, οι σαράντα μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία προσομοίωση με θέμα την ισότητα των φύλων, εκπροσωπώντας Κράτη, ΜΚΟ, Επιχειρήσεις και οργανώσεις από την Κοινωνία των Πολιτών. Εκτός της προσομοίωσης, η συνάντηση εμπλουτίστηκε με το training εξοικείωσης με την αναπηρία, από τη βραβευμένη ΜΚΟ, Labyrinth of Senses, καθώς και την εξαιρετική παρουσίαση του έργου και των δράσεων της ενημερωτικής φοιτητικής ιστοσελίδας citycampus.gr. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο φορείς, καθώς και τα μέλη του Youth For Israel, με τα οποία συμφωνήσαμε πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και επί μελλοντικών projects, στην Ελλάδα και το Ισραήλ.


Προκήρυξη για Πρακτική Άσκηση Προπτυχιακών Φοιτητών- Εαρινό Εξάμηνο 2019

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) προκηρύσσει τέσσερις (4) θέσεις (μη αμειβόμενες) για προπτυχιακούς φοιτητές για πρακτική άσκηση και ανάληψη βοηθητικών ερευνητικών καθηκόντων (internship) για το τρίμηνο 01/03/2019 –31/05/2019 με γνωστικό αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις, την Γεωπολιτική και τις Στρατηγικές σπουδές. Ο ασκούμενος/η θα πρέπει να φοιτά σε Τμήμα Διεθνών Σπουδών Ελληνικού Πανεπιστημίου, να γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και να έχει τη δυνατότητα χειρισμού Η/Υ. Θα είναι υποχρεωμένος/η να έχει τετράωρη παρουσία, τρεις φορές την εβδομάδα στα γραφεία του ΚΕΔΙΣΑ επί της οδού Ακαδημίας 57 στην Αθήνα (πλησίον σταθμού μετρό «Πανεπιστήμιο»). Η πρακτική άσκηση θα λαμβάνει χώρα πρωινές ή απογευματινές ώρες με δυνατότητα ευελιξίας.Μετά το πέρας της τρίμηνης περιόδου πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης.Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε εδώ.


23o ΠΚΝ – Staff Members // Press Team

Η SAFIA μπαίνει στην τροχιά του 23ου Πανελλήνιου Κοινοβούλιου Νέων και είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση των ομάδων Staff Members και Press Editors που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο επερχόμενο πενθήμερο Συνέδριο.

Αν είσαι μεταξύ 18-28 ετών και ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας/μία από εκείνους που θα στελεχώσουν τις δύο ομάδες, σε προσκαλούμε να συμπληρώσεις την αίτηση. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου και ώρα 23:59. Για την πορεία της αίτησής σου θα ενημερωθείς έως και τις 20 Φεβρουαρίου.

Staff Members

Η ομάδα των Staff Members αναλαμβάνει πρακτικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν τις ημέρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Ενδεικτικά, τα μέλη της ομάδας θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το registration, τη διανομή του υλικού καθώς και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Συνεδρίου. Αν ενδιαφέρεσαι να αποτελέσεις κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας, συμπλήρωσε την αίτηση.

Κόστος συμμετοχής Staff members

Οι αιτούντες για την ομάδα των Staff Members έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο θεσμό, δίχως κάποιο κόστος. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιθυμούν την απόκτηση της ιδιότητας μέλους της SAFIA για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 15€, που συνεπάγεται την απόκτηση του μεμονωμένου πακέτου, είτε 35€, εάν επιθυμούν, εκτός της ιδιότητας μέλους και την απόκτηση του ενιαίου πακέτου. (εξ: ήδη κάτοχοι ενιαίου πακέτου για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο κόστος συμμετοχής). Στο ποσό, συμπεριλαμβάνονται coffee breaks, light lunches, γεύματα καθώς και η μεταφορά από το Σταθμό Νομισματοκοπείο (Μετρό – Γραμμή 3) έως τις εγκαταστάσεις του Deree, το Σάββατο 30.03, τελευταία μέρα των εργασιών.

Press Editors

Το Press Team θα αποτελείται από τους Press Editors, οι οποίοι θα αναλάβουν την δημοσιογραφική κάλυψη του Συνεδρίου. Θα είναι υπεύθυνοι για τη λήψη φωτογραφιών καθώς και για τη δημιουργία υλικού για τα social media, είτε αυτό πρόκειται για Post στα social media της Οργάνωσης, είτε για Blog Post ή προωθητικό video. Παράλληλα, θα καταγράφουν την πρόοδο της κάθε Επιτροπής, μέσω συνεντεύξεων των Βουλευτών και Συντονιστών. Αν ενδιαφέρεσαι να αποτελέσεις κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας, συμπλήρωσε την αίτηση.

Κόστος συμμετοχής Press Editors

Οι αιτούντες για την ομάδα των Press Editors έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του μεμονωμένου πακέτου συμμετοχής στο 23ο ΠΚΝ, το οποίο ανέρχεται σε 15€, είτε του ενιαίου πακέτου, που ανέρχεται σε 35€ (εξ: ήδη κάτοχοι ενιαίου πακέτου για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο κόστος συμμετοχής). Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις, περιλαμβάνεται η απόκτηση της ιδιότητας μέλους της SAFIA. Στο ποσό, συμπεριλαμβάνονται coffee breaks, light lunches, γεύματα καθώς και η μεταφορά από το Σταθμό Νομισματοκοπείο (Μετρό – Γραμμή 3) έως τις εγκαταστάσεις του Deree, το Σάββατο 30.03, τελευταία μέρα των εργασιών.

Χώροι Συνεδρίου

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ενώ οι τρεις ημέρες των εργασιών των Επιτροπών του 23ου ΠΚΝ θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ALBA (1η & 2η ημέρα) και του Deree – The American College of Greece (3η ημέρα).

Διαδικασία καταβολής του κόστους συμμετοχής

Αφότου λάβουν το e-mail αποδοχής, έως και τις 20 Φεβρουαρίου, οι staff members/press editors καλούνται να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους μέσω της καταβολής του κόστους συμμετοχής είτε μέσω επίσκεψης στο γραφείο της SAFIA (Αιόλου 42-44, Αθήνα), είτε μέσω ηλεκτρονικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης.


Φοιτητικός διαγωνισμός: «Ευρωπαϊκή Ένωση: τα επόμενα βήματα για Ανάπτυξη, Απασχόληση & Εκπαίδευση»

Η SAFIA, ως Χορηγός Επικοινωνίας του ιστορικού διαγωνισμού του Ομίλου economia και του περιοδικού Οικονομική Επιθεώρηση, καλεί τους φοιτητές δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, να υποβάλλουν το ενδιαφέρον τους για τη θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού: «Ευρωπαϊκή Ένωση: τα επόμενα βήματα για Ανάπτυξη, Απασχόληση & Εκπαίδευση». Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ειδική Επιτροπή 23ου ΠΚΝ

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ρητορικοί αγώνες «Μαθητικές Αντιρρησίες» στο 1ο Γελ Κερατσινιου με τη συμμετοχή 7 σχολείων. Στον τελικό των αγώνων διαγωνίστηκαν οι ρητορικές ομάδες των σχολείων Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc και Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου (www.avgoulea.gr) όπου νικητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τη προσπάθεια τους! Το έπαθλο των 2 πρώτων ομάδων, όπως ενημέρωσε τους διαγωνιζόμενους, σήμερα, πριν την έναρξη των αγώνων, η SAFIA, είναι η συμμετοχή τους στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του, ο θεσμός του Πανελλήνιου Κοινοβουλίου Νέων, θα φιλοξενήσει ως συμμετέχοντες 10 μαθητές, σε μια ειδική επιτροπή, το θέμα της οποίας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Δίνουμε λοιπόν συγχαρητήρια στις ρητορικές ομάδες των δύο σχολείων και τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της SAFIA. Στόχος μας είναι να βιώσουν δια της συμμετοχής τον ιστορικό αυτό θεσμό και να εντρυφήσουν μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στις αξίες του κοινοβουλευτισμού, της έρευνας και της συνεργασίας.


KrakMUN – 1-3 Μαρτίου 2019

Την αίτηση συμμετοχής για την αποστολή της SAFIΑ στο KrakMUN 2019 θα βρείτε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 13:00. (Σε περίπτωση πλήρωσης των θέσεων, η φόρμα θα λήξει πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία).

H SAFIA στο πλαίσιο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού της προγράμματος θα συμμετάσχει στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Κρακοβίας – Cracow Model United Nations (KrakMUN), που θα λάβει χώρα τις ημερομηνίες 1-3 Μαρτίου 2019, στην Κρακοβία της Πολωνίας. Μέσω της συμμετοχής στα MUN, δίνεται η ευκαιρία σε νέους από όλο τον κόσμο να βιώσουν με τον πλέον διαδραστικό τρόπο το θεσμό των Ηνωμένων Εθνών, αφού η διαδικασία προσομοιάζει τη λειτουργία των διαφόρων οργάνων. Η εμπειρία αυτή παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την πραγματική διάσταση του έργου που ο Πρέσβης ενός κράτους συντελεί, δια της οδού της ανταλλαγής απόψεων και της συνεργασίας. Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ίσως ο πιο πετυχημένος θεσμός εκπαιδευτικής προσομοίωσης, με χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο, από όλο το κόσμο. Συμμετέχοντας στο συνέδριο μετατρέπει κανείς το ενδιαφέρον του για τις διεθνείς εξελίξεις σε έντονα βιωματικές εμπειρίες, μαθαίνοντας ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι τα κλειδιά για την επίλυση των προβλημάτων. Επιπλέον, τα MUN αποτελούν έρεισμα ώστε να δοθεί ο λόγος στους νέους, στους πολίτες του αύριο, που θα κληθούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Διάρκεια αποστολής Η αποστολή θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 έως και τις 4 Μαρτίου 2019. Κόστος Συμμετοχής Το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου * στα 320€. Το ποσό καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή σε ξενοδοχείο, το κόστος του συνεδρίου καθώς και την ιδιότητα μέλους της SAFIA. Η πληρωμή του ποσού θα γίνει στις τρεις ακόλουθες δόσεις:1η δόση: 100€, όταν συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής (αποτελεί την επικύρωση της συμμετοχής**). 2η Δόση: 100€ έως τις 30 Ιανουαρίου3η Δόση: 120€ έως 15 Φεβρουαρίου*Σημείωση 1: Για την εξασφάλιση των πιο οικονομικών και λειτουργικών πακέτων η SAFIA έχει αποταθεί σε ταξιδιωτικό γραφείο με το κόστος συμμετοχής να διαμορφώνεται την χρονική στιγμή που συστάθηκε η πρόταση στα 320€. Ενημερώνει ωστόσο τους συμμετέχοντες ότι υπάρχει μειωμένη πιθανότητα πολύ μικρών προσαυξήσεων που έχουν να κάνουν με τη διακύμανση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. **Σημείωση 2: Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων που έχει εξασφαλίσει η οργάνωση της SAFIA, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της αίτησης συμμετοχής, αποτελεί η καταβολή της 1ης δόσης είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της SAFIA (τα στοιχεία του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ) και με αποστολή της απόδειξης στο infosafia@gmail.com, είτε με καταβολή του ποσού τοις μετρητοίς στις ώρες γραφείου (τις οποίες θα βρείτε εδώ). Σημείωση 3: Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την κατοχύρωση της θέσης σας, η πρώτη δόση δεν επιστρέφεται και υπάρχει επιβάρυνση για τυχόν κόστος λόγω των αλλαγών που θα προκύψουν.


Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων


Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2019!

Αυτές τις γιορτές σας ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα για εσάς και τις οικογένειές σας! Ελπίζουμε το 2019 να φέρει υγεία, τύχη, δημιουργικότητα καθώς και πολλές επιτυχίες! Με το νέο έτος η SAFIA, συνεχίζοντας την μακρά πορεία της και το έργο της, σας επιφυλάσσει ξεχωριστές εκδηλώσεις και τον καθιερωμένο θεσμό της, το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων! Το γραφείο μας, λόγω εορταστικής περιόδου, θα παραμείνει κλειστό έως την 8η Ιανουαρίου 2019! Θα σας περιμένουμε με το νέο έτος για να γνωριστούμε και να σας λύσουμε σχετικές απορίες!


23o Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων

Η 23η έκδοση της μακροβιότερης φοιτητικής προσομοίωσης στην Αθήνα επιστρέφει στις 27-31 Μαρτίου 2019. Η κορωνίδα των δράσεων της SAFIA, που στην πορεία της μετρά πάνω από 200 εξεταζόμενα θέματα διεθνολογικού χαρακτήρα και συμμετοχή 2.500 φοιτητών, επανέρχεται ανανεωμένη και όπως κάθε χρόνο, έτοιμη να τιμήσει τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: κοινοβουλευτισμός, έρευνα, ομαδικότητα και συνεργασία.Οι τελετές έναρξης και λήξης θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ενώ οι 3 ημέρες των εργασιών των Επιτροπών του 23ου ΠΚΝ θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ALBA και του Deree (The American College of Greece).Τα θέματα των 10 επιτροπών καθώς και οι πληροφορίες για τις αιτήσεις συντονιστών και βουλευτών, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 3/12, στις 18:30. Μείνε συντονισμένος εδώ, καθώς και στα social media της οργάνωσης. Μάθε περισσότερα για το Θεσμό, εδώ.


Κύκλος Ακαδημαϊκών Σεμιναρίων

Η Student Association For International Affairs, στο πλαίσιο της αποστολής της να παρακολουθεί την επικαιρότητα των διεθνών σχέσεων και να προσφέρει στο φοιτητικό και ευρύτερο κοινό ευκαιρίες επιμόρφωσης, διοργανώνει ακαδημαϊκό σεμινάριο με θέμα:

«Ανατολική Μεσόγειος: Γεωπολιτική και Ενέργεια υπό το πρίσμα των Διεθνών Σχέσεων»

. Η θεματική αυτή είναι αναμφίβολα μια από τις πιο επίκαιρες, εν όψει των πρώτων γεωτρήσεων που θα κάνουν μεγάλες εταιρίες κατόπιν των συμφωνιών τους με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και λόγω των έντονων ενστάσεων εκ μέρους του τουρκικού κράτους.

Μάθε περισσότερα εδώ και δήλωσε συμμετοχή εδώ.


Ώρες Γραφείου Χειμερινού Εξαμήνου 2018-2019

Στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους θα είμαστε στη διάθεσή σας για ενημέρωση σχετικά με τη φοιτητική μας οργάνωση και τις δράσεις της. Σας περιμένουμε κάθε Τρίτη 19:00-20:30 και Παρασκευή 18:00-19:30 στο γραφείο της SAFIA στο Μοναστηράκι, Αιόλου 42-44 (3ος όροφος) για να γνωριστούμε και να σας λύσουμε σχετικές απορίες.


Βραδιά του Ερευνητή, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – 28 Σεπτεμβρίου 2018

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η SAFIA συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ- τη μεγαλύτερη γιορτή για την έρευνα! Στη Θεματική Γωνιά Έρευνας & Εκπαίδευσης, στο κτήριο Αβέρωφ ήμασταν χαρούμενοι να σας ενημερώσουμε για όλες τις δράσεις της SAFIA για το νέο ακαδ. έτος Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε για ακόμα μια χρονιά της πόρτες του στους πολίτες της Αθήνας για να παρουσιάσει με διαδραστικό τρόπο την έρευνα και τις δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί αλλά και σε 8 ακόμα Πανεπιστήμια της Αθήνας.