Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της SAFIA, οργανώνονται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς ποικίλες εκδηλώσεις και ομιλίες για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Μέσω αυτών προσπαθούμε να δίνουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν αναλύσεις των θεμάτων τόσο από μέλη εγνωσμένου κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και επαγγελματίες της πολιτικής ζωής, διπλωμάτες, καθώς και πολιτικά πρόσωπα. Οι φοιτήτριες και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες και άλλα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, αξιοποιούν τις ευκαιρίες αυτές για να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα ή και παρατηρήσεις σχετικά με το εκάστοτε θέμα που παρουσιάζεται. Κατ’αυτόν τον τρόπο εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις πολιτικών εκ μέρους της Οργάνωσης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020:

Ακαδημαϊκό Σεμινάριο: «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική στον 21ο αιώνα.»

Το Ακαδημαϊκό Σεμινάριο με τίτλο “Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική τον 21ο Αιώνα” διαρθρώθηκε σε τέσσερις (4) Ενότητες:

1η ΕΝΟΤΗΤΑ (Πέμπτη 21ης Νοεμβρίου 2019, 18:00 – 21:00)

“Στρατηγική και Νέες Μορφές Πολέμου: Η εξέλιξη της θεωρίας από την αρχαιότητα έως σήμερα”

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Κολιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Στρατηγικών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Νιούτσικος, Διδάκτωρ Σπουδών Πολέμου King’s College London, και Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Υποστράτηγος ε.α.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ (Πέμπτη 28ης Νοεμβρίου 2019, 18:00 – 21:00)

“Οικονομικός Πόλεμος και Ενεργειακή Στρατηγική: Οι στρατηγικές των Μεγάλων Δυνάμεων και οι ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο”

Ομιλητές: Sawsan Hasson, Deputy Chief of Mission της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αθανάσιος Δαγούμας, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και Λάμπρος Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α.

3η ΕΝΟΤΗΤΑ (Πέμπτη 5ης Δεκεμβρίου 2019, 18:00 – 21:00)

“Το Νέο Γεωστρατηγικό Περιβάλλον στη Μέση Ανατολή: Ανταρτοπόλεμος και Τρομοκρατία”

Ομιλητές: Αφεντούλης Λαγγίδης, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ειδικός σε Θέματα Αντισυστημικής Πολιτικής Βίας

4η ΕΝΟΤΗΤΑ (Πέμπτη 19ης Δεκεμβρίου 2019, 18:00 – 21:00)

“Η θέση της Ελλάδας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύστημα και η στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής: προκλήσεις και προοπτικές”

Ομιλητές: Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τέως Υπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής ΝΔ, πρώην Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η SAFIA στη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων