KrakMUN – 1-3 Μαρτίου 2019

Την αίτηση συμμετοχής για την αποστολή της SAFIΑ στο KrakMUN 2019 θα βρείτε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 13:00. (Σε περίπτωση πλήρωσης των θέσεων, η φόρμα θα λήξει πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία).

H SAFIA στο πλαίσιο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού της προγράμματος θα συμμετάσχει στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Κρακοβίας – Cracow Model United Nations (KrakMUN), που θα λάβει χώρα τις ημερομηνίες 1-3 Μαρτίου 2019, στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Μέσω της συμμετοχής στα MUN, δίνεται η ευκαιρία σε νέους από όλο τον κόσμο να βιώσουν με τον πλέον διαδραστικό τρόπο το θεσμό των Ηνωμένων Εθνών, αφού η διαδικασία προσομοιάζει τη λειτουργία των διαφόρων οργάνων. Η εμπειρία αυτή παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την πραγματική διάσταση του έργου που ο Πρέσβης ενός κράτους συντελεί, δια της οδού της ανταλλαγής απόψεων και της συνεργασίας.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ίσως ο πιο πετυχημένος θεσμός εκπαιδευτικής προσομοίωσης, με χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο, από όλο το κόσμο. Συμμετέχοντας στο συνέδριο μετατρέπει κανείς το ενδιαφέρον του για τις διεθνείς εξελίξεις σε έντονα βιωματικές εμπειρίες, μαθαίνοντας ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι τα κλειδιά για την επίλυση των προβλημάτων. Επιπλέον, τα MUN αποτελούν έρεισμα ώστε να δοθεί ο λόγος στους νέους, στους πολίτες του αύριο, που θα κληθούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Διάρκεια αποστολής

Η αποστολή θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 έως και τις 4 Μαρτίου 2019.

Κόστος Συμμετοχής

Το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου* στα 320€. Το ποσό καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή σε ξενοδοχείο, το κόστος του συνεδρίου καθώς και την ιδιότητα μέλους της SAFIA.

Η πληρωμή του ποσού θα γίνει στις τρεις ακόλουθες δόσεις:

1η δόση: 100€, όταν συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής (αποτελεί την επικύρωση της συμμετοχής**).

2η Δόση: 100€ έως τις 30 Ιανουαρίου

3η Δόση: 130€ έως 15 Φεβρουαρίου

*Σημείωση 1: Για την εξασφάλιση των πιο οικονομικών και λειτουργικών πακέτων η SAFIA έχει αποταθεί σε ταξιδιωτικό γραφείο με το κόστος συμμετοχής να διαμορφώνεται την χρονική στιγμή που συστάθηκε η πρόταση στα 320€. Ενημερώνει ωστόσο τους συμμετέχοντες ότι υπάρχει μειωμένη πιθανότητα πολύ μικρών προσαυξήσεων που έχουν να κάνουν με τη διακύμανση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

**Σημείωση 2: Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων που έχει εξασφαλίσει η οργάνωση της SAFIA, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της αίτησης συμμετοχής, αποτελεί η καταβολή της 1ης δόσης είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της SAFIA (τα στοιχεία του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ) και με αποστολή της απόδειξης στο infosafia@gmail.com, είτε με καταβολή του ποσού τοις μετρητοίς στις ώρες γραφείου (τις οποίες θα βρείτε εδώ).

Σημείωση 3: Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την κατοχύρωση της θέσης σας, η πρώτη δόση δεν επιστρέφεται και υπάρχει επιβάρυνση για τυχόν κόστος λόγω των αλλαγών που θα προκύψουν.

Φωτογραφικό υλικό: 


Για το 2018:

Η 28 μελής αποστολή της SAFIA που συμμετείχε στο European Youth Event το οποίο έλαβε χώρα στο Στρασβούργο, 1-2 Ιουνίου 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. To European Youth Event διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμα μια χρονιά και με συνέπεια αποτελεί ανα διετία από το 2014 την μεγαλύτερη συνάντηση νέων της Ευρώπης, και στόχο έχει την ενεργή συμμετοχή των νέων Ευρωπαίων πολιτών στη κοινωνία. Η συλλογή νέων εμπειριών, η δημιουργική συναναστροφή και η εποικοδομητική συζήτηση με 8.000 νέους απο όλη την Ευρώπη ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ταξιδιού τα οποία επισφράγισαν την επιτυχία του αλλά και συντέλεσαν στην συγκομιδή αξέχαστων εμπειριών.

Φωτογραφικό υλικό: 

Για το 2017:

Φέτος, η SAFIA ταξίδεψε μέχρι το μαγευτικό Maastricht της Ολλανδίας για το EuroMUN 2017 !

Στις 5 Δεκεμβρίου 2016 έκλεισαν οι αιτήσεις για τους υποψηφίους συμμετοχής στο EuroMUN 2017. Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής τους προετοίμασαν για όλα τα ενδεχόμενα και τις ανάγκες του συνεδρίου. Με μεγάλη χαρά έγινε δεκτή η προθυμία πολλών νέων για συμμετοχή σε αυτή τη δράση! Οι εργασίες του EuroMUN 2017 έληξαν με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας η οποία συνέβαλε στο έργο πολλών επιτροπών του συνεδρίου και ήρθε σε επαφή με νέα άτομα από όλο τον κόσμο.

Για το 2016:

Το PIMUN 2016 είναι γεγονός και η οι αιτήσεις στη SAFIA μόλις άνοιξαν! Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα μας (delegation) για το PIMUN 2016 (Sciences Po- Université Panthéon, UNESCO headquarters) στο Παρίσι. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24-28 Μαΐου 2016. Ετοιμαστείτε για debate στα αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά στην Πόλη του Φωτός και γίνετε μέρος της προσομοίωσης των Συνδιασκέψεων των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνο (ECOSOC, Security Council, ECOFIN, UNESCO, DISEC, UNEP, UNDP, ICC…). Για περισσότερες πληροφορίες, http://pimun.fr/?page=home Για να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@safia.gr Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την φόρμα: http://goo.gl/forms/byPeKFL9K7 έως 21 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 23.59 CET ! Σας περιμένουμε!