Οργανωτική Επιτροπή

Η Γεωργία (Τζωρτζίνα) Μετινίδου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές νέων και training courses στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν η συμμετοχή της ως βουλευτή του 21ου Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων καθώς και το ταξίδι της με την αποστολής του Οργανισμού στο European Youth Event 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της SAFIA στην ομάδα Fundraising, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 εκλέχτηκε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής αναλαμβάνοντας την θέση της Ταμία και Υπεύθυνης Fundraising. Φέτος, από τη θέση της Προέδρου, θα προσπαθήσει να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού, στην περαιτέρω ανάπτυξή του και στην διεύρυνση των ορίων της οικογένειας τη SAFIA.

Ο Κωνσταντίνος Λοϊζου είναι εν ενεργεία φοιτητής πτυχίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην σχολή Χημικών Μηχανικών, με κατεύθυνση στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον με εμβάθυνση στον τελευταίο τομέα, στον οποίο έχει πραγματοποιήσει ήδη 2 πρακτικές ασκήσεις στο Ινστιτούτο Κύπρου. Η ενασχόληση του με τα κοινά θα έλεγε κανείς ότι είναι έντονη, αφού αυτός θα είναι ο τρίτος χρόνος που συμμετέχει στην οικογένεια του οργανισμού. Έχει λάβει μέρος στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, ενώ πέρσι ήταν εξωτερικός συνεργάτης με την ιδιότητα του fundraising manager. Παράλληλα είναι εν ενεργεία βουλευτής των νέων Αντιπροσώπων της Κύπρου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και EastMed Υouth Ambassador σε θέματα συνεργασίας και ασφάλειας. Αν και φοιτητής πολυτεχνικής σχολής  δηλώνει ότι η μεγάλη του αγάπη είναι η ιστορία και οι διεθνείς σχέσεις.

Ο Ανδρέας Θεοδοσάκης είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 συνέχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία, στο πανεπιστήμιο του Τίλμπουρχ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, αποκτώντας εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας, διευρύνοντας την σκέψη και τους ορίζοντές του . Το ενδιαφέρον του εστιάζεται σε θέματα επιχειρηματικότητας και πολιτικής αλλά και στον τρόπο έκφρασής τους στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. 
Η πρώτη του επαφή με τη Safia ήταν στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως βουλευτής στην επιτροπή «Τα προφίλ των ηγετών ανά τον κόσμο: έχουν οι λαοί τους ηγέτες που τους αξίζουν;». Φέτος, από την θέση του Γενικού Γραμματέα, θα συμβάλλει στην ολική αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας της Safia μέσω της οποίας αναμένεται μια σημαντική αύξηση της αναγνωρισιμότητας του οργανισμού.

Η Μπιάνκα Κωνσταντινίδου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επιλέξει τη κατεύθυνση της Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) και των δημοσίων σχέσεων, τομείς στους οποίους θα ήθελε να ασχοληθεί στη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Παράλληλα, έχει εργαστεί εθελοντικά σε δράσεις και ημερίδες του Δήμου Αθηναίων καθώς και σε θερινά προγράμματα επιμόρφωσης παιδιών. Η επαφή της με τον οργανισμό ξεκίνησε το 2019 όπου και διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης στην ομάδα Fundraising γεγονός που την κινητοποίησε στο να αποκτήσει μια πιο ενεργή θέση στη SAFIA όσον αφορά την εξεύρεση πόρων αλλά και την οικονομική υπόσταση του Oργανισμού. Την φετινή χρόνια εκλεγμένη πλέον στην διοίκηση του Oργανισμού ως ταμίας της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνη της ομάδας του Fundraising, ευελπιστεί στην αποτελεσματική προώθηση και μετάδοση του έργου της ΣΑΦΙΑ αλλά και στη περαιτέρω δομική και λειτουργική ανάπτυξη της.

Η Λυδία Στάθη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και  Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στο Διεθνές  Δίκαιο. Ταυτόχρονα, είναι Δόκιμη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στην ομάδα  Διαχείρισης Κρίσεων, με επίκεντρο της έρευνας της τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού  Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων Διεθνών και  Περιφερειακών Οργανισμών, καθώς και σε προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας και άλλων φορέων.  Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. 
Η πρώτη της επαφή με την SAFIA συντελέστηκε κατά το πρώτο έτος των σπουδών της, μέσω  της συμμετοχής της ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην επιτροπή με  θέμα «Gender Gap: Προβληματισμοί και λύσεις στον εργασιακό τομέα και στην πολιτική».  Έκτοτε, θα διατελέσει βουλευτής στο 23ο ΠΚΝ, και εξωτερικός συνεργάτης του οργανισμού  στην ομάδα του Events Planning. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα αποτελέσει  Μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού και Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εκδηλώσεων.

Επιτροπή Υπευθύνων Προγραμμάτων

Η Μαρία Διαλινάκη είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ενασχόληση της με τη SAFIA ξεκίνησε με τη συμμετοχή της ως βουλευτής στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Από τότε αποτελεί ενεργό μέλος της οργάνωσης, έχοντας εκτελέσει αρθρογράφος στο SAFIAblog και λάβει μέρος σε πληθώρα δράσεων της. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται των διεθνών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Στη μέχρι τώρα πορεία της, έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια προσομοίωσης και ακαδημαϊκά σεμινάρια. Επίσης, έχει εκτελέσει την πρακτική της άσκηση σε αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ενώ κατέχει βασικές γνώσεις ισπανικών. Φέτος, ως μέλος της διοίκησης, είναι Υπεύθυνη Συνεργασιών. Στόχος της είναι η προώθηση, η αναβάθμιση των επαφών της SAFIA, αλλά και η συνεχής προσέγγιση νέων με όρεξη για έρευνα και συνεργασία.

Ονομάζεται Ιωάννα Σινέμογλου και είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σε ένα πλαίσιο ενίσχυσης των γνώσεων διεθνολογίας έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά σεμινάρια, συνέδρια, προσομοιώσεις και εκδηλώσεις, συναφή με το αντικείμενο των διεθνών σχέσεων και όχι μόνο. Ασχολείται σε καθημερινή βάση με τον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό, ενώ ένα από τα βασικότερα κοινωνικά ζητήματα, που την απασχολεί είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό, στο οποίο και αφιερώνει πολύ από τον εθελοντικό της χρόνο. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση ως ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου, με έμφαση στην ειδικότητα του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και των Ανθρωπιστικών Κρίσεων. Η σχέση της με τη SAFIA ξεκινά το 2018, στο πρώτο έτος των σπουδών της με το 22ο ΠΚΝ και συνεχίζει τα επόμενα χρόνια συμμετέχοντας σε δράσεις της SAFIA καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης στην ομάδα των Δημοσίων Σχέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Φτάνοντας πια στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οπότε και ξεκινά να αποτελεί μέλος της Διοίκησης της SAFIA, ως Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

Η Κέλλυ Πισιμίση είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και του ΠΜΣ Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ αυτή την περίοδο απασχολείται για δεύτερη φορά ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών επ’ ευκαιρία της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Χειρίζεται -πέραν των ελληνικών- την αγγλική, γαλλική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Με τη SAFIA ήρθε σε επαφή μόλις τον προηγούμενο χρόνο ερευνήτρια στην ομάδα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ φέτος ως μέλος της νέας Διοίκησης αναλαμβάνει το συντονισμό των ερευνητικών ομάδων και της αρθογραφίας, προσβλέποντας στην ενίσχυση ενός εκ των βασικών πυλώνων δράσης του Οργανισμού και ευελπιστώντας η SAFIA να αποτελέσει ένα πρώτο σημείο επαφής φοιτητών όλων των βαθμίδων με την έρευνα και τη συγγραφή!!

Συμβουλευτική Επιτροπή 

Χρύσα Σίμου

Η  Χρύσα Σίμου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει λάβει μέρος σε προσομοιώσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών και σε προγράμματα youth exchange Erasmus + με κυρίως θέματα την κοινωνική συμπερίληψη και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία σχετιζόταν με ζητήματα εκπαίδευσης , τα ανθρώπινα δικαιώματα και  την εξοικείωση με την αναπηρία μέσω της μη τυπικής μάθησης. Στη Safia συμμετείχε  για πρώτη φορά στο 20ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων στην επιτροπή με θέμα «Τρομοκρατία vs  Ασφάλεια: η περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εποχή της τρομοκρατίας». Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 εντάχθηκε στην ομάδα εξωτερικών συνεργατών HR Directors. Τον επόμενο χρόνο αποτελούσε μέλος της διοίκησης ως Υπεύθυνη Προώθησης και συμμετείχε ως συντονίστρια στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Φέτος, από τη θέση της Προέδρου της Safia ευελπιστεί στο να συνεισφέρει στην ορθή και ομαλή  λειτουργία του οργανισμού, στην αποτελεσματική διεκπεραίωση  των δράσεων του αλλά και στο να επενδύσει συστηματικά για την εξωστρέφεια του.

Γιώργος Ευαγγελόπουλος

Ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών  Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια και στις Στρατηγικές Σπουδές του University of Reading. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως σύμβουλος πολιτικής στην Βουλή των Ελλήνων.  Η αγάπη του για την SAFIA ξεκίνησε με την συμμετοχή του στο 20ο κοινοβούλιο νέων και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε 3 Πανελλήνια Κοινοβούλια Νέων ως βουλευτης και ως συντονιστής ενώ παράλληλα διατέλεσε και μέλος της ερευνητικής ομάδας Διεθνών Σχέσεων του Οργανισμού.Φέτος, θα βοηθήσει τον οργανισμό από την θέση του Αντιπροέδρου. Οράμα του είναι η διεύρυνση , η βελτίωση και η εξωστρέφεια του οργανισμού και έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μυήσει νέους ερευνητές στην οικογένεια της SAFIA.

Σοφία Τσατσαρίδου

Η Σοφία Τσατσαρίδου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν η συμμετοχή της στο 22ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην ομάδα του «Gender gap στην εργασία και στην πολιτική», το οποίο της έδωσε ώθηση για τη συμμετοχή ως ερευνήτρια στην Ομάδα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενώ συμμετείχε και ως συντονίστρια στο 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων με το θέμα «Οίκοι Αξιολόγησης: σύγκρουση συμφερόντων ή χείρα βοηθείας;» Την φετινή χρονιά θα αναλάβει τον συντονισμό και την οργάνωση των Ερευνητικών Ομάδων και της Ομάδας Αρθρογραφίας του Οργανισμού.

Η τρέχουσα Διοίκηση εκλέχθηκε στη τακτική Γενική Συνέλευση για το 2020, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Οργάνωσης.