Ιστορικό Εκδηλώσεων 2007-2017

2018

Η εκδήλωση-ημερίδα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, με θέμα: «Συλλογικές Ταυτότητες, Αυτοδιάθεση και Κινήματα Ανεξαρτησίας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» που που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, αποτελείτο εξ’ ολοκλήρου από ακαδημαϊκούς και περιελάμβανε δύο συνεδρίες καθώς και έναν κεντρικό ομιλητή. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. με τις εγγραφές και ολοκληρώνεται περίπου στις 5:00 μ.μ. με τις ερωτο-απαντήσεις επί της εισήγησης του κεντρικού ομιλητή. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης εστάλησαν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και τις εισηγήσεις τους μπορείτε θα βρείτε στον σύνδεσμο της εκδήλωσης στο Facebook. 

Πρόγραμμα εκδήλωσης


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Forum Κοινωνικών Επιστημών(1st Athens Social Sciences Forum) της SAFIA  σε συνεργασία με το Sociology Society of Deree – The American College of Greece, το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ALBA, του Αμερικανικού κολεγίου Ελλάδος. Το Forum πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Απριλίου.

Το διήμερο αυτό Forum, έδωσε την ευκαιρία σε νέους φοιτητές τόσο των δημοσίων, όσο και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, να παρουσιάσουν και εν συνεχεία να συζητήσουν την ερευνητική τους προσπάθεια σχετική με κοινωνικά ζητήματα.

Η έρευνες που παρουσιάστηκαν είχαν επιστημονικό χαρακτήρα και άπτονταν των Κοινωνικών Επιστημών. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του αντικειμένου αλλά και του πνεύματος που προάγει η SAFIA γενικότερα, προσέλκυσε εισηγητές από διαφορετικά ακαδημαϊκά πεδία και επίπεδα. Η επιλογή της θεματολογίας ήταν ελεύθερη, με μόνο βασικό περιορισμό αυτή να πραγματεύεται είτε αμιγώς κοινωνικά ζητήματα, είτε τις κοινωνικές προεκτάσεις ζητημάτων άλλης επιστήμης πέραν της Κοινωνικής. Ο κύκλος των εργασιών πραγματοποιήθηκε στα ελληνικά και στα αγγλικά ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Φωτογραφικό Υλικό:


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση/ερευνητικό workshop που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 5:00-8:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα. Η υψηλή προσέλευση του κοινού, η εντατική προσπάθεια των ερευνητών και φυσικά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των προσκεκλημένων συντέλεσαν στη διεξαγωγή μιας άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είχε επιστημονικό χαρακτήρα και περιελάμβανε την παρουσίαση του ερευνητικού paper των συμμετεχόντων φοιτητών του Workshop, τον σχολιασμό και αξιολόγηση της ερευνητικής τους προσπάθειας, καθώς επίσης και εισηγήσεις ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.

Το Workshop αυτό, αποτέλεσε ευκαιρία για τους φοιτητές όλων των βαθμίδων να παρουσιάσουν την ομαδική τους μελέτη και εν συνεχεία να συζητήσουν καθώς και να αξιολογηθούν -επί της ερευνητικής τους προσπάθειας- από την κριτική επιτροπή που σχηματίστηκε. Η έρευνα αφορά τις Σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και χωρίστηκε σε θεματικούς άξονες ως εξής:  η κατάσταση στο Αιγαίο, η στάση της ΕΕ, του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, ο παράγοντας Κύπρος (ΑΟΖ και δικαιώματα Τουρκοκυπρίων) και ο ρόλος των ιδιωτικών εταιρειών (Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών).

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης

Φωτογραφικό Υλικό 

2017

Η SAFIA (Student Association for International Affairs) σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το Εργαστήριο Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης και Μείζονος Ανατολής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το Κυπριακό Ζήτημα: Ένα βήμα πριν τη λύση;” στο αμφιθέατρο “Γ. Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 πμ.

Στόχος αυτής της επιστημονικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ουσιαστικότερη ενασχόληση των φοιτητών με το Κυπριακό Ζήτημα, το οποίο έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και διάφορες επί μέρους, εσωτερικές και εξωτερικές, πτυχές.

Τα πάνελ της εκδήλωσης στελεχώνουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες, ο καθένας ειδικός στον τομέα του, από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

1ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος: Κριτική αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων» με συντονιστή τον κ. Τζιαμπίρη Αριστοτέλη, Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εισηγητές:

– Τον κ. Λιάκουρα Πέτρο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Συρίγο Άγγελο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου

– Την κα. Πελώνη Αριστοτελία, Δημοσιογράφο

2ο Πάνελ (συνέχεια του πρώτου) με συντονίστρια την κα. Πελώνη Αριστοτελία και  εισηγητές:

– Τον κ. Χατζηβασιλείου Ευάνθη, Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Την κα. Παζαρτζή Φωτεινή, Καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Τον κ. Αθανασόπουλο Δημήτρη, Δημοσιογράφο

3ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος και τα στρατηγικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Αθανασόπουλο Δημήτρη και εισηγητές:

– Τον κ. Ήφαιστο Παναγιώτη, Ομότιμο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Ευαγόρου Ευαγόρα, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Φίλη Κωνσταντίνο, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων

4ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος και τα οικονομικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Κότιο Άγγελο και εισηγητές:

– Τον κ. Κότιο Άγγελο, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Ρουκανά Σπυρίδωνα, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η εκδήλωση διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Friedrich Ebert Stiftung και με ευγενή χορηγό επικοινωνίας το www.timelink.gr.

21 Δεκεμβρίου 2017: «Η ιστορία και το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν», εκδήλωση στην Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ – Αίθουσα Παπαρηγοπούλου (Σόλωνος 57, 1ος όροφος).

Η εκδήλωση-ημερίδα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, με θέμα: «Η ιστορία και το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν», σε συνδιοργάνωση SAFIA-UN SDSN GREECE YOUTH, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους, που διασφάλισαν με την παρουσία τους την επιτυχία της εκδήλωσης.

*Στο τέλος παρατίθεται φωτογραφικό υλικό

—————————————————————————————————————————————–

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, στην Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ – Αίθουσα Παπαρηγοπούλου (Σόλωνος 57, 1ος όροφος).

Μετά από την απομάκρυνση από τις σφαίρες επιρροής της Ρωσίας και της Βρετανίας, το αυτόνομο πλέον Ιράν λόγω της γεωπολιτικής του σημασίας και της στρατηγικής του θέσης παραμένει στο προσκήνιο. Ο κύριος παράγοντας όμως που το αναδεικνύει ως έναν από τους παίκτες στη Μέση Ανατολή δεν είναι κανείς άλλος παρά η ανακοίνωση της έναρξης τη δεκαετία του 1950 και η σταδιακή υλοποίηση μέχρι και στις μέρες μας του πυρηνικού προγράμματός του. Από τα μέσα του 20ου αιώνα λόγω αυτού έχουν επιβληθεί κυρώσεις, έχουν διακοπεί διπλωματικές σχέσεις και έχουν πυροδοτηθεί έριδες, με το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν να μένει πάντα στο στόχαστρο της διεθνούς σκηνής. Όλα αυτά οδήγησαν τόσο τη Δύση, όσο και τις γειτονικές αραβικές χώρες να αντιμετωπίζουν το κράτος του Ιράν με δυσπιστία. Παρ’ όλα αυτά οι απειλές για την σχεδίαση πυρηνικού προγράμματος εκ μέρους άλλων χωρών αλλά και η τρέχουσα κατάσταση στην εύφορη ημισέληνο έχουν καταστήσει πιο επίκαιρη από ποτέ την ιστορική ανασκόπηση της περίπτωσής του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη μεταβλητή γεωμετρία των διεθνών σχέσεων και να προβλέψει τη ροή τους με γνώμονα την έκβαση του πυρηνικού προγράμματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθεί προσεχώς εδώ.

—————————————————————————————————————————————–

Φωτογραφικό Υλικό:

2016

15 Ιανουαρίου 2016, εκδήλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1106 71, Αθήνα.

Εκδήλωση με θέμα:“Maritime Security-Difference between Europe and Asia”, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

7 Μαρτίου 2016, συμμετοχή της SAFIA στο Mobility Fair 2016, που διοργανώνεται από το το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το British Council και το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece), στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ‘’Innovathens’’, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

24 Οκτωβρίου 2016, εκδήλωση ενημέρωσης «Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεθνών Σχέσεων» του πανεπιστημίου Johns Hopkins University

Στις 24 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της SAFIA για το εν λόγω ακαδημαϊκό έτος. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Johns Hopkins University, η οποία αφορά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεθνών σχέσεων του εν λόγω Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19.00 στην αίθουσα Europe Direct, η οποία βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 50 . Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να διαπιστώσουμε πως μεγάλος αριθμός φοιτητών έδειξε το ενδιαφέρον του και αγκάλιασε την εκδήλωση. Η Daniela Francesca Coleman ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ενημέρωσε τους φοιτητές, απάντησε σε ερωτήσεις και συνομίλησε με τους φοιτητές.

2015

5 Νοεμβρίου 2015, αίθουσα Europe Direct, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Αθηναίων

Παρουσίαση μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων Johns Hopkins- School of Advanced International Studies.

Ομιλήτρια:

Director of Admissions and Recruitment, κα Daniela Coleman

4 Δεκεμβρίου 2015, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (διασταύρωση των οδών Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, όπισθεν του Παντείου Πανεπιστημίου).

«Αξιολογώντας την προεδρία Ομπάμα (2009-2015): Εσωτερική και Εξωτερική Πολιτική»
Ώρες: 11.30-15.00. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 11.00 π.μ. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

2014

3 Νοεμβρίου 2014, αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Παρουσίαση μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων Johns Hopkins- School of Advanced International Studies.

Ομιλήτρια:

Υπεύθυνη του Τμήματος Admissions and Recruitment κα Amina Abdiuahab

12 Δεκεμβρίου 2014, αίθουσα “Ευρώπη” της Νομικής Βιβλιοθήκης

Εκδήλωση με θέμα :«Το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε: οι προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα» .

Στις 29 Ιουνίου 2014 το “Ισλαμικό κράτος” κήρυξε τη δημιουργία χαλιφάτου, με στόχο τον θρησκευτικό έλεγχο των Μουσουλμάνων όλου του κόσμου, ξεκινώντας με τον έλεγχο εδαφών στο Ιράκ και στο Λεβάντε. Σήμερα, η εξτρεμιστική ομάδα ανταρτών βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, με κατηγορίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ΜΚΟ και δηλώσεις της Διεθνούς Αμνηστείας περί “ιστορικής κλίμακας εθνοκάθαρσης”. Στις 19 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε για να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ η δράση του ISIS προκαλεί την αντίδραση των περιφερειακών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, της ΕΕ και των ΗΠΑ.,δεδομένων των εξελίξεων.

Ομιλητές:

Δρ. Άρεφ Αλομπέιντ, συνεργάτης Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών ,Αλέξανδρος Κούτσης , Ομότιμος Καθηγητής Μεσανατολικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας , Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών

2013

28 Μαΐου 2013, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
“Η ιστορική εξέλιξη των διεθνών επεμβάσεων στις εθνικές οικονομίες.

Mε αφορμή τις τότε πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου και τα αναδειχθέντα διακυβεύματα, έγκριτοι καθηγητές Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων παρουσίασαν και ανέλυσαν τόσο το ιστορικό και νομικό πλαίσιο της πρακτικής αυτής όσο και την κατάσταση των κρατών που έχουν υποστεί τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Ομιλητές:
Α) Το διεθνές νομικό πλαίσιο και ο διακρατικός δανεισμός στην περίοδο της μεταπολεμικής κανονικότητας:- Στασινόπουλος Γεώργιος- Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου
– Βάμβουκας Γεώργιος- Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Παπασωτηρίου Χαράλαμπος – Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών-Πάντειο Πανεπιστήμιο
Β) Η ανατροπή των σταθερών και η αναζήτηση νέων ισορροπιών μετά την κρίση του 2008:
– Γκόρτσος Χρήστος – Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
– Χατζηεμμανουήλ Χρήστος – Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Χρηματοοικονομικών και Νομισματικών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
– Γκλαβίνης Παναγιώτης- Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ
Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τον κ.Μυλωνά Μάκη, Blogger

7 Νοεμβρίου 2013, αίθουσα Ευρώπη της Νομικής Βιβλιοθήκης.
“24 χρόνια από την πτώση του Τείχους: Οι οικονομικές και πολιτικές πτυχές της Γερμανίας στο ευρωπαικό περιβάλλον”

Μετράνε 24 χρόνια από τότε που το τείχος έπεσε. Το Βερολίνο είχε μείνει διχασμένο για 28 χρόνια, 2 μήνες και 27 ημέρες. Για τις δεκαετίες που ακολούθησαν η Ευρώπη και η Γερμανία έχουν αλλάξει ραγδαία. Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το κομμουνιστικό μπλόκ. Σύντομα ο οικονομικός φιλελευθερισμός επικράτησε σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ένα νέο οικονομικό μοντέλο διαμορφώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βασικά στοιχεία τις γερμανικές εξαγωγές και το κοινό νόμισμα.
Χρειάστηκε μόλις μια γενιά για να ανατραπεί όλο το γεωπολιτικό σκηνικό του 20ού αιώνα. Σήμερα, 24 χρόνια μετά την πτώση του τείχους η Ιστορία παίρνει μια ακόμα κρίσιμη στροφή. Είναι λοιπόν η στιγμή να αναρωτηθούμε, πώς έχει εξελιχθεί η φιλελεύθερη οικονομική-πολιτική σκέψη; Πώς η ενοποιημένη Γερμανία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων; Πώς διαμορφώνεται ο Ευρωπαϊκός και παγκόσμιος χάρτης μετά την πτώση του τείχους και ποια είναι η θέση της Γερμανίας σε αυτόν;

Ομιλητές:
-Α. Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών (Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών)
– K. Λαπαβίτσας, Καθηγητής Οικονομίας (SOAS, University of London)
-Χ. Παπασωτηρίου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών (Πάντειο Παν/μιο)
-Π.Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής με έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση (Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών)Tη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

2012

12 Μαΐου 2012:«Τα κράτη – παρίες και ο αμφιλεγόμενος ρόλος τους στην σταθερότητα της διεθνούς κοινότητας » στα πλαίσια του 16ο ΠΚΝ στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ιούνιος 2012:«Οι προσεχείς προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η ευρύτερη σημασία τους ».

Οκτώβριος 2012:Παρουσίαση μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών Σχέσεων John Hopkins- School of Advanced International Studies.

19 Δεκεμβρίου 2012: «Η επιρροή της ακροδεξιάς στο νέο Ευρωπαϊκό Πολιτικό τοπίο» στην Νομική βιβλιοθήκη.

2011

7 Απριλίου 2011:Οργάνωση στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Παράμετροι ενός νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

24 Νοεμβρίου 2011:Εκδήλωση με θέμα «10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Σύγχρονες εξελίξεις στο φαινόμενο της τρομοκρατίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

2010

5 Μαΐου 2010:Οργάνωση ημερίδας με θέμα «Η πειρατεία ανοικτά των ακτών της Σομαλίας: Παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις»

6 Μαΐου 2010:Οργάνωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού: πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

4 Νοεμβρίου 2010:Οργάνωση ημερίδας με θέμα «Ο αναδυόμενος ρόλος της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και ο δύσβατος δρόμος του εξευρωπαϊσμού» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης .Καθώς και «Σύγχρονες περιφερειακές προκλήσεις και διαφαινόμενες προοπτικές: Το Κόσσοβο ως εστία έντασης στο πεδίο των Βαλκανίων και η απόσχιση ως αντοχή του διεθνούς δικαίου» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

16 Δεκεμβρίου 2010:Οργάνωση ημερίδας με θέμα «Διεθνής και Περιβαλλοντική πολιτική και κλιματική ασφάλεια : Αναπτυξιακές προοπτικές και εκτιμήσεις».

2009
2009 :Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων “Καρλομάγνος”.

Απρίλιος 2009: Στα πλαίσια του 13ου ΠΚΝ Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Ευρωεκλογές 2009: Οι Ευρωπαίοι Πολίτες στις κάλπες» στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής.

14 Μαΐου 2009 Συνδιοργάνωση με Political Science Club του Ankara University “Turkish – Greek Relations: Learning from our past – Welcoming our future” στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

24 Νοεμβρίου 2009Συμπόσιο ελληνο ιαπωνικών σχέσεων με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας με θέμα «110 χρόνια Ελληνοιαπωνικής Φιλίας: Γνωρίζοντας το Παρελθόν, Κατανοώντας το Παρόν, μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον;» στο Μέγαρο Μουσικής.

2008
Μάρτιος 2008: Οργάνωση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Αναζητώντας τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης» . Συνδιοργάνωση από Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και SAFIA. Άπριλιος2008:Αποστολή στο Galatasaray Euroforum 2008 στην Κωνσταντινούπολη.

16 Δεκεμβρίου 2008: Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Χρηματοπιστωτική κρίση: αιτίες, επιπτώσεις, προοπτικές στο παγκόσμιο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι» στο ΕΒΕΑ.

2008-2009 Πανελλήνιος Φοιτητικός Συγγραφικός Διαγωνισμός SAFIA Το παρελθόν και το μέλλον της διεύρυνσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.


2007

8 Νοεμβρίου 2007:Απονομή Χρυσού Αστεριού σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «communicating EU values Across Greece» Ευρώπη για τους πολίτες : επίσημη τελετή απονομής.

Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2007:Διαπανεπιστημιακά Σεμινάρια της S.A.F.I.A. με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη Παντείου με θέμα «Συγγραφή Εργασιών – Έρευνα – Σταδιοδρομία». Θεματολογία : Συγγραφή φοιτητικής εργασίας, Ερευνητική Μεθοδολογία, Προοπτικές Σταδιοδρομίας.