Αιτήσεις

 

Δράσεις SAFIA

2o Athens Social Sciences Forum

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση παρακολούθησης εδώ.

Η SAFIA είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει το άνοιγμα των δηλώσεων για συμμετοχή στο 2οAthens Social Sciences Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαΐου, 2019 στο αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 23:59. Τα άτομα που θα παρουσιάσουν είτε θα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του forum θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Η συμμετοχή στο ASSF είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Την αίτηση συμμετοχής για την Ομάδα Εξωτερικών Συνεργατών θα βρείτε εδώ.

 – Η Ομάδα του Events Planning & Staff Members έχει στελεχωθεί και για αυτό το λόγο η επιλογή της συγκεκριμένης ομάδας είναι προσωρινά μη διαθέσιμη –

Ο τομέας των Εξωτερικών Συνεργατών θα προσφέρει επικουρικά στο έργο του Διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε νευραλγικούς τομείς.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος, το αποτέλεσμα της πλήρους αναδιοργάνωσης του συγκεκριμένου τομέα οδήγησε στην κατάτμησή του σε πέντε τμήματα:  

 • Ομάδα Προώθησης

Αναλαμβάνει το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την επιμέλεια ενός προωθητικού πλάνου για κάθε δράση της SAFIA. Παράλληλα, βρίσκει τις κατάλληλες ευκαιρίες για προώθηση της οργάνωσης εν συνόλω, ίσως και με τη φυσική της παρουσία σε εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου αλλά και σε χώρους, π.χ. πανεπιστημιακούς, όπου υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και προσέλκυσης μελών. Επικεφαλής τίθεται η Υπεύθυνη Προώθησης.

 • Ομάδα Events Planning & Staff Members

Η συγκεκριμένη ομάδα, εκτός από brainstorming γύρω από τη θεματολογία και τους συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο, έχει την αρμοδιότητα της επιμέλειας όλων των τομέων των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και προσομοιώσεων που διοργανώνονται από τη SAFIA, όπως η εύρεση χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης, η εύρεση κατάλληλης ημερομηνίας και ώρας, η κατάρτιση του προγράμματος της εκδήλωσης, καθώς και η επιμέλεια επί των logistics, με υπολογισμό εκτιμώμενου κόστους. Παράλληλα, θέτουν τις ιδέες τους στην ομάδα προώθησης, ώστε η τελευταία να προχωρά στη σχεδίαση ανάλογου προωθητικού πλάνου. Τέλος, προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη και βοηθούν στην εξυπηρέτηση  των συμμετεχόντων σε περίπτωση που η εκάστοτε δράση περιλαμβάνει σνακ και καφέ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την ομάδα του tech support, την αποστολή των πιστοποιητικών και την επιλογή του φωτογραφικού υλικού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Εκδηλώσεων.

 • Ομάδα Fundraising

Ο τομέας του Fundraising περιλαμβάνει την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των δράσεων της οργάνωσης. Εκτός από τις συνδρομές των μελών της, η αποκόμιση πόρων από κάθε λογής φορείς, εξασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της ποιότητας της εκάστοτε δράσης. Η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση των φορέων, αναπτύσσει επικοινωνία μαζί τους και εν τέλει θα προβάλλει το αίτημα της. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Fundraising.

 • Ομάδα Tech Support

Η ομάδα του tech support δρα για την ποιοτική αναβάθμιση και συντήρηση του website. Ταυτόχρονα, υλοποιεί και διαμορφώνει το υλικό είτε αφορά την προώθηση, σε συνεννόηση με την ομάδα προώθησης, είτε αφορά γενικότερα τις δράσεις της SAFIA, π.χ. αφίσες και βίντεο. Τέλος, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη στις ίδιες τις δράσεις της οργάνωσης. Γνώσεις προγραμμάτων επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, π.χ. Photoshop, Canva, είναι επιθυμητές. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος website & social media.

 • Ομάδα Editorial

Η συγκεκριμένη ομάδα δρα υποστηρικτικά στην ερευνητική ομάδα της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί μορφολογικό έλεγχο στο υλικό των ερευνητών, προβαίνει στην απαραίτητη διαμόρφωσή του και εν τέλει δημοσιεύει στο theSafiaBlog τις αναλύσεις και τα άρθρα των μελών της ερευνητικής ομάδας καθώς και των αρθρογράφων. Ταυτόχρονα, προχωρά σε brainstorming και κατάθεση προτάσεων για την επίτευξη μεγαλύτερης εξωστρέφειας και αξιοποίηση του ερευνητικού υλικού με άλλες οργανώσεις, ιδρύματα, think tanks, ερευνητικά κέντρα και λοιπά. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος της Ερευνητικής ομάδας.


Ως ενδιαφερόμενοι, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Καλείσθε να επιλέξετε από έναν έως και τρεις τομείς, ωστόσο σας ενθαρρύνουμε, σε περίπτωση πολλαπλής επιλογής, οι επιλογές σας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο προτίμησης. Σε περίπτωση μικρής απόκλισης (π.χ. ενδιαφέρεστε για δύο ομάδες αλλά θέτετε ως πρώτη προτίμηση τη μία από τις δύο), παρακαλούμε να το εκφράσετε εντός του motivation letter σας.

Ύστερα από το κλείσιμο των αιτήσεων, θα ενημερωθείτε μέσω e-mail για την πορεία της αίτησής σας. Ενδέχεται να κριθεί απαραίτητη η παρουσία σας στο γραφείο της SAFIA (Αιόλου 42-44) για προφορική συνέντευξη, σε ημερομηνία και ώρα όπου θα είστε διαθέσιμοι.

Σε περίπτωση επιλογής σας, το τελευταίο βήμα για την ένταξή σας στην ομάδα των Εξωτερικών Συνεργατών, θα είναι η κατάθεση του ποσού των 15€ ή αν επιλέξετε το ενιαίο πακέτο, του ποσού των 35€. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πακέτα συνδρομής εδώ. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, οι Εξωτερικοί Συνεργάτες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο infosafia@gmail.com.

Ερευνητική ομάδα και ομάδα Αρθρογράφων

Την αίτηση συμμετοχής στην Ερευνητική Ομάδα & Ομάδα Αρθρογραφίας θα βρείτε εδώ.

7 θεματικοί άξονες:

  • Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
  • Οικονομικές δυναμικές
  • Άμυνα και Ασφάλεια
  • Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο
  • Κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
 • Επιστήμη και Τεχνολογία

Κάθε υποομάδα αποτελείται, εκτός των ερευνητών, από έναν συντονιστή και έναν επιστημονικό σύμβουλο.

Επιστημονικές αναλύσεις:

Οι ερευνητές υποχρεούνται να συγγράφουν μία επιστημονική ανάλυση μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο. Το όριο λέξεων τίθεται από 700 έως 2.500 λέξεις.

Άμεσες αναλύσεις:

Οι συντονιστές των υπο-ομάδων, καλούνται να συγγράφουν αναλύσεις, έστω και υπό δημοσιογραφικό πρίσμα αν χρειαστεί, για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής ή της ελληνικής εξωτερικής σκηνής. Οι αναλύσεις πρέπει να είναι έτοιμες εντός 24 ωρών και δημοσιευμένες εντός 36 ωρών. Οι συντονιστές θα επιλέγονται βάσει της φύσης του θέματος. Η έκτασή τους καλείται να είναι περί τις 500 λέξεις.

Ανακηρυγμένες ημέρες:

Οι ερευνητές καλούνται να συγγράφουν κείμενα για τις επιλεγμένες ανακηρυγμένες ημέρες (π.χ. “Ημέρα της Ευρώπης”), έπειτα από προγραμματισμό στην αρχή της χρονιάς. Η έκτασή τους καλείται να είναι περί τις 500 λέξεις. Οι ερευνητές επιλέγονται βάσει της φύσης της ανακηρυγμένης ημέρας.

Ομάδα Αρθρογράφων / Άποψη / Γνώμη:

Οι Αρθρογράφοι καλούνται να γράφουν τουλάχιστον ένα άρθρο μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο. Οι θεματικοί άξονες των άρθρων ταυτίζονται με εκείνες της Ερευνητικής Ομάδας, με πρόσθετο μέλος την ενότητα “Ελληνική εξωτερική πολιτική”. Θα μπορούν να αρθρογραφούν για όλες τις θεματικές ενότητες. Η ομάδα θα επιβλέπεται από έναν συντονιστή, ο οποίος και ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα συγγραφής άρθρων.

Σημείωση 1: Τα μέλη της Ερευνητικής Ομάδας είναι και εν δυνάμει αρθρογράφοι, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν άρθρα γνώμης. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στο κύριο σώμα της Ερευνητικής ομάδας είναι εκείνοι των μελών της Ερευνητικής Ομάδας.

Σημείωση 2: Τα μέλη της Ομάδας Αρθρογράφων είναι και εν δυνάμει ερευνητές, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν επιστημονικές αναλύσεις. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στην ομάδα των αρθρογράφων είναι εκείνοι των μελών της ομάδας αρθρογράφων.

Προσωπικός ιστότοπος:

Ο κάθε ερευνητής/αρθρογράφος έχει το προσωπικό του προφίλ στο Blog, με φωτογραφία / μίνι βιογραφικό και τις δημοσιευμένες αναρτήσεις του.

Workshops:

Η SAFIA φιλοδοξεί να διοργανώσει workshops με τη συμμετοχή των μελών της ερευνητικής ομάδας, ούτως ώστε να επιτευχθεί και η ανάπτυξη της προφορικής παρουσίασης και public speaking των ερευνητών.

Ποσό εγγραφής:

Τόσο οι συντονιστές, όσο και οι ερευνητές/αρθρογράφοι, έχουν δύο επιλογές με βάση το οικονομικό καθεστώς που θέλουν να έχουν:

  • είτε να επιλέξουν το μεμονωμένο πακέτο των 15 ευρώ,
 • είτε να αποκτήσουν το ενιαίο πακέτο των 35 ευρώ.

 

Ενιαίο Πακέτο

Δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δράσεις της SAFIA

Την αίτηση συμμετοχής μπορείς να βρεις εδώ.

Περιλαμβάνει την απόκτηση ιδιότητας μέλους SAFIA, καθώς επιπρόσθετα την απαλλαγή καταβολής των μεμονωμένων πακέτων για συμμετοχή στις εκάστοτε δράσεις της οργάνωσης και την a priori κράτηση θέσης στο registration form, στις εκδηλώσεις/ημερίδες/συνέδρια και τα workshops της οργάνωσης.

Επισημαίνεται πως ο ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής για κάθε δράση στην οποία επιθυμεί να λάβει μέρος.


 

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνδρομή θα βρείτε εδώ.