Αιτήσεις

 

Δράσεις SAFIA

International Relations Debate (IRD)

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα ρητορικής, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 24η Μαρτίου 2019, 23.59.

H Student Association For International Affairs (SAFIA), στα 25 χρόνια πορείας της, μετρά δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες, αλλά και προσομοιώσεις, όπως το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ), που έμελλε να αποδειχθεί η μακροβιότερη φοιτητική προσομοίωση στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση του International Relations Debate (IRD). Το IRD ξεκινά με όλα τα εχέγγυα και με στόχο να αποτελέσει μία ετήσια συνάντηση φοιτητών με στόχο την καλλιέργεια των ρητορικών ικανοτήτων και της επιχειρηματολογίας τους, σε θέματα που άπτονται των Διεθνών Σχέσεων.

Για το λόγο αυτό, η SAFIA προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις για τη στελέχωση των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν ενώπιον της ακαδημαϊκής κριτικής επιτροπής και του κοινού, την Τετάρτη 15η Μαΐου 2019. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 24η Μαρτίου 2019 και ώρα 23:59. Τα άτομα που θα στελεχώσουν τις δύο ομάδες του IRD θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Προετοιμασία

Οι συμμετέχοντες θα προετοιμαστούν μέσω προπονήσεων υπό την καθοδήγηση ατόμων με γνώση του αντικειμένου και προηγούμενη εμπειρία, ενώ θα κληθούν να αντιπαρατεθούν μεταξύ τους, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και τριβή επί του θέματος. Οι κανόνες διεξαγωγής του IRD θα γίνουν γνωστοί, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, όσο και κατά τη διάρκεια των πρώτων συναντήσεων. Η προηγούμενη συμμετοχή σε ρητορικούς αγώνες ή ομίλους, ή η προηγούμενη εμπειρία σε θεσμούς δημόσιας έκφρασης, σίγουρα θα είναι βοηθητικές, ωστόσο δεν αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Κόστος Συμμετοχής

Σε περίπτωση επιλογής σας, το τελευταίο βήμα για την ένταξη στην ομάδα συμμετεχόντων του IRD είναι η καταβολή του κόστους συμμετοχής, ύψους 15€ (μεμονωμένο πακέτο), είτε 35€ (ενιαίο πακέτο). Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα συνδρομής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πορεία Αίτησης

Μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων, θα ειδοποιηθείτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την πορεία της αίτησής σας. Στο μεταξύ, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook είτε μέσω e-mail στο infosafia@gmail.com.

23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων

Η 23η έκδοση της μακροβιότερης φοιτητικής προσομοίωσης στην Αθήνα επιστρέφει στις 27-31 Μαρτίου 2019. Η κορωνίδα των δράσεων της SAFIA, που στην πορεία της μετρά πάνω από 200 εξεταζόμενα θέματα διεθνολογικού χαρακτήρα και συμμετοχή 2.500 φοιτητών, επανέρχεται ανανεωμένη και όπως κάθε χρόνο, έτοιμη να τιμήσει τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: κοινοβουλευτισμός, έρευνα, ομαδικότητα και συνεργασία.

Συμμετοχή ως Βουλευτής

Αν είσαι μεταξύ 18-28 ετών και ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας/μία από τους 120 βουλευτές που θα απαρτίσουν το 23ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, συμπλήρωσε την αίτηση που θα βρεις εδώ.

Σε αυτή τη μακρά πορεία του ΠΚΝ, ενόψει της 23ης έκδοσης, συστήνεται η ομάδα των Staff Members αλλά και το Press Team, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του Συνεδρίου και την δυνατότητα παροχής περισσότερων ευκαιριών σε νέους και νέες.

Αν είσαι μεταξύ 18-28 ετών και ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας/μία από εκείνους που θα στελεχώσουν τις δύο ομάδες, σε προσκαλούμε να συμπληρώσεις την αίτηση. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου και ώρα 23:59. Για την πορεία της αίτησής σου θα ενημερωθείς έως και τις 20 Φεβρουαρίου.

Staff Members

Η ομάδα των Staff Members αναλαμβάνει πρακτικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν τις ημέρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Ενδεικτικά, τα μέλη της ομάδας θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το registration, τη διανομή του υλικού καθώς και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Συνεδρίου. Αν ενδιαφέρεσαι να αποτελέσεις κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας, συμπλήρωσε την αίτηση.

Κόστος συμμετοχής Staff members

Οι αιτούντες για την ομάδα των Staff Members έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο θεσμό, δίχως κάποιο κόστος. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιθυμούν την απόκτηση της ιδιότητας μέλους της SAFIA για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 15€, που συνεπάγεται την απόκτηση του μεμονωμένου πακέτου, είτε 35€, εάν επιθυμούν, εκτός της ιδιότητας μέλους και την απόκτηση του ενιαίου πακέτου. (εξ: ήδη κάτοχοι ενιαίου πακέτου για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο κόστος συμμετοχής). Στο ποσό, συμπεριλαμβάνονται coffee breaks, light lunches, γεύματα καθώς και η μεταφορά από το Σταθμό Νομισματοκοπείο (Μετρό – Γραμμή 3) έως τις εγκαταστάσεις του Deree, το Σάββατο 30.03, τελευταία μέρα των εργασιών.

Press Editors

Το Press Team θα αποτελείται από τους Press Editors, οι οποίοι θα αναλάβουν την δημοσιογραφική κάλυψη του Συνεδρίου. Θα είναι υπεύθυνοι για τη λήψη φωτογραφιών καθώς και για τη δημιουργία υλικού για τα social media, είτε αυτό πρόκειται για Post στα social media της Οργάνωσης, είτε για Blog Post ή προωθητικό video. Παράλληλα, θα καταγράφουν την πρόοδο της κάθε Επιτροπής, μέσω συνεντεύξεων των Βουλευτών και Συντονιστών. Αν ενδιαφέρεσαι να αποτελέσεις κομμάτι της συγκεκριμένης ομάδας, συμπλήρωσε την αίτηση.

Κόστος συμμετοχής Press Editors

Οι αιτούντες για την ομάδα των Press Editors έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του μεμονωμένου πακέτου συμμετοχής στο 23ο ΠΚΝ, το οποίο ανέρχεται σε 15€, είτε του ενιαίου πακέτου, που ανέρχεται σε 35€ (εξ: ήδη κάτοχοι ενιαίου πακέτου για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο κόστος συμμετοχής). Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις, περιλαμβάνεται η απόκτηση της ιδιότητας μέλους της SAFIA. Στο ποσό, συμπεριλαμβάνονται coffee breaks, light lunches, γεύματα καθώς και η μεταφορά από το Σταθμό Νομισματοκοπείο (Μετρό – Γραμμή 3) έως τις εγκαταστάσεις του Deree, το Σάββατο 30.03, τελευταία μέρα των εργασιών.

Χώροι Συνεδρίου

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ενώ οι τρεις ημέρες των εργασιών των Επιτροπών του 23ου ΠΚΝ θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ALBA (1η & 2η ημέρα) και του Deree – The American College of Greece (3η ημέρα).

Διαδικασία καταβολής του κόστους συμμετοχής

Αφότου λάβουν το e-mail αποδοχής, έως και τις 20 Φεβρουαρίου, οι staff members/press editors καλούνται να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους μέσω της καταβολής του κόστους συμμετοχής είτε μέσω επίσκεψης στο γραφείο της SAFIA (Αιόλου 42-44, Αθήνα), είτε μέσω ηλεκτρονικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης.

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Την αίτηση συμμετοχής για την Ομάδα Εξωτερικών Συνεργατών θα βρείτε εδώ.

 – Η Ομάδα του Events Planning & Staff Members έχει στελεχωθεί και για αυτό το λόγο η επιλογή της συγκεκριμένης ομάδας είναι προσωρινά μη διαθέσιμη –

Ο τομέας των Εξωτερικών Συνεργατών θα προσφέρει επικουρικά στο έργο του Διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε νευραλγικούς τομείς.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος, το αποτέλεσμα της πλήρους αναδιοργάνωσης του συγκεκριμένου τομέα οδήγησε στην κατάτμησή του σε πέντε τμήματα:  

 • Ομάδα Προώθησης

Αναλαμβάνει το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την επιμέλεια ενός προωθητικού πλάνου για κάθε δράση της SAFIA. Παράλληλα, βρίσκει τις κατάλληλες ευκαιρίες για προώθηση της οργάνωσης εν συνόλω, ίσως και με τη φυσική της παρουσία σε εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου αλλά και σε χώρους, π.χ. πανεπιστημιακούς, όπου υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και προσέλκυσης μελών. Επικεφαλής τίθεται η Υπεύθυνη Προώθησης.

 • Ομάδα Events Planning & Staff Members

Η συγκεκριμένη ομάδα, εκτός από brainstorming γύρω από τη θεματολογία και τους συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο, έχει την αρμοδιότητα της επιμέλειας όλων των τομέων των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και προσομοιώσεων που διοργανώνονται από τη SAFIA, όπως η εύρεση χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης, η εύρεση κατάλληλης ημερομηνίας και ώρας, η κατάρτιση του προγράμματος της εκδήλωσης, καθώς και η επιμέλεια επί των logistics, με υπολογισμό εκτιμώμενου κόστους. Παράλληλα, θέτουν τις ιδέες τους στην ομάδα προώθησης, ώστε η τελευταία να προχωρά στη σχεδίαση ανάλογου προωθητικού πλάνου. Τέλος, προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη και βοηθούν στην εξυπηρέτηση  των συμμετεχόντων σε περίπτωση που η εκάστοτε δράση περιλαμβάνει σνακ και καφέ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την ομάδα του tech support, την αποστολή των πιστοποιητικών και την επιλογή του φωτογραφικού υλικού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Εκδηλώσεων.

 • Ομάδα Fundraising

Ο τομέας του Fundraising περιλαμβάνει την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των δράσεων της οργάνωσης. Εκτός από τις συνδρομές των μελών της, η αποκόμιση πόρων από κάθε λογής φορείς, εξασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της ποιότητας της εκάστοτε δράσης. Η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση των φορέων, αναπτύσσει επικοινωνία μαζί τους και εν τέλει θα προβάλλει το αίτημα της. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος Fundraising.

 • Ομάδα Tech Support

Η ομάδα του tech support δρα για την ποιοτική αναβάθμιση και συντήρηση του website. Ταυτόχρονα, υλοποιεί και διαμορφώνει το υλικό είτε αφορά την προώθηση, σε συνεννόηση με την ομάδα προώθησης, είτε αφορά γενικότερα τις δράσεις της SAFIA, π.χ. αφίσες και βίντεο. Τέλος, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη στις ίδιες τις δράσεις της οργάνωσης. Γνώσεις προγραμμάτων επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, π.χ. Photoshop, Canva, είναι επιθυμητές. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος website & social media.

 • Ομάδα Editorial

Η συγκεκριμένη ομάδα δρα υποστηρικτικά στην ερευνητική ομάδα της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί μορφολογικό έλεγχο στο υλικό των ερευνητών, προβαίνει στην απαραίτητη διαμόρφωσή του και εν τέλει δημοσιεύει στο theSafiaBlog τις αναλύσεις και τα άρθρα των μελών της ερευνητικής ομάδας καθώς και των αρθρογράφων. Ταυτόχρονα, προχωρά σε brainstorming και κατάθεση προτάσεων για την επίτευξη μεγαλύτερης εξωστρέφειας και αξιοποίηση του ερευνητικού υλικού με άλλες οργανώσεις, ιδρύματα, think tanks, ερευνητικά κέντρα και λοιπά. Επικεφαλής τίθεται ο Υπεύθυνος της Ερευνητικής ομάδας.


Ως ενδιαφερόμενοι, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Καλείσθε να επιλέξετε από έναν έως και τρεις τομείς, ωστόσο σας ενθαρρύνουμε, σε περίπτωση πολλαπλής επιλογής, οι επιλογές σας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο προτίμησης. Σε περίπτωση μικρής απόκλισης (π.χ. ενδιαφέρεστε για δύο ομάδες αλλά θέτετε ως πρώτη προτίμηση τη μία από τις δύο), παρακαλούμε να το εκφράσετε εντός του motivation letter σας.

Ύστερα από το κλείσιμο των αιτήσεων, θα ενημερωθείτε μέσω e-mail για την πορεία της αίτησής σας. Ενδέχεται να κριθεί απαραίτητη η παρουσία σας στο γραφείο της SAFIA (Αιόλου 42-44) για προφορική συνέντευξη, σε ημερομηνία και ώρα όπου θα είστε διαθέσιμοι.

Σε περίπτωση επιλογής σας, το τελευταίο βήμα για την ένταξή σας στην ομάδα των Εξωτερικών Συνεργατών, θα είναι η κατάθεση του ποσού των 15€ ή αν επιλέξετε το ενιαίο πακέτο, του ποσού των 35€. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πακέτα συνδρομής εδώ. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, οι Εξωτερικοί Συνεργάτες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο infosafia@gmail.com.

Ερευνητική ομάδα και ομάδα Αρθρογράφων

Την αίτηση συμμετοχής στην Ερευνητική Ομάδα & Ομάδα Αρθρογραφίας θα βρείτε εδώ.

7 θεματικοί άξονες:

  • Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
  • Οικονομικές δυναμικές
  • Άμυνα και Ασφάλεια
  • Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο
  • Κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
 • Επιστήμη και Τεχνολογία

Κάθε υποομάδα αποτελείται, εκτός των ερευνητών, από έναν συντονιστή και έναν επιστημονικό σύμβουλο.

Επιστημονικές αναλύσεις:

Οι ερευνητές υποχρεούνται να συγγράφουν μία επιστημονική ανάλυση μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο. Το όριο λέξεων τίθεται από 700 έως 2.500 λέξεις.

Άμεσες αναλύσεις:

Οι συντονιστές των υπο-ομάδων, καλούνται να συγγράφουν αναλύσεις, έστω και υπό δημοσιογραφικό πρίσμα αν χρειαστεί, για σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής ή της ελληνικής εξωτερικής σκηνής. Οι αναλύσεις πρέπει να είναι έτοιμες εντός 24 ωρών και δημοσιευμένες εντός 36 ωρών. Οι συντονιστές θα επιλέγονται βάσει της φύσης του θέματος. Η έκτασή τους καλείται να είναι περί τις 500 λέξεις.

Ανακηρυγμένες ημέρες:

Οι ερευνητές καλούνται να συγγράφουν κείμενα για τις επιλεγμένες ανακηρυγμένες ημέρες (π.χ. “Ημέρα της Ευρώπης”), έπειτα από προγραμματισμό στην αρχή της χρονιάς. Η έκτασή τους καλείται να είναι περί τις 500 λέξεις. Οι ερευνητές επιλέγονται βάσει της φύσης της ανακηρυγμένης ημέρας.

Ομάδα Αρθρογράφων / Άποψη / Γνώμη:

Οι Αρθρογράφοι καλούνται να γράφουν τουλάχιστον ένα άρθρο μηνιαίως, αρχής γενομένης από το μήνα Νοέμβριο και τελικό μήνα τον Ιούνιο. Οι θεματικοί άξονες των άρθρων ταυτίζονται με εκείνες της Ερευνητικής Ομάδας, με πρόσθετο μέλος την ενότητα “Ελληνική εξωτερική πολιτική”. Θα μπορούν να αρθρογραφούν για όλες τις θεματικές ενότητες. Η ομάδα θα επιβλέπεται από έναν συντονιστή, ο οποίος και ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα συγγραφής άρθρων.

Σημείωση 1: Τα μέλη της Ερευνητικής Ομάδας είναι και εν δυνάμει αρθρογράφοι, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν άρθρα γνώμης. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στο κύριο σώμα της Ερευνητικής ομάδας είναι εκείνοι των μελών της Ερευνητικής Ομάδας.

Σημείωση 2: Τα μέλη της Ομάδας Αρθρογράφων είναι και εν δυνάμει ερευνητές, με την έννοια του ότι μπορούν να συγγράφουν επιστημονικές αναλύσεις. Ωστόσο, οι όροι παραμονής τους στην ομάδα των αρθρογράφων είναι εκείνοι των μελών της ομάδας αρθρογράφων.

Προσωπικός ιστότοπος:

Ο κάθε ερευνητής/αρθρογράφος έχει το προσωπικό του προφίλ στο Blog, με φωτογραφία / μίνι βιογραφικό και τις δημοσιευμένες αναρτήσεις του.

Workshops:

Η SAFIA φιλοδοξεί να διοργανώσει workshops με τη συμμετοχή των μελών της ερευνητικής ομάδας, ούτως ώστε να επιτευχθεί και η ανάπτυξη της προφορικής παρουσίασης και public speaking των ερευνητών.

Ποσό εγγραφής:

Τόσο οι συντονιστές, όσο και οι ερευνητές/αρθρογράφοι, έχουν δύο επιλογές με βάση το οικονομικό καθεστώς που θέλουν να έχουν:

  • είτε να επιλέξουν το μεμονωμένο πακέτο των 15 ευρώ,
 • είτε να αποκτήσουν το ενιαίο πακέτο των 35 ευρώ.

 

Ενιαίο Πακέτο

Δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δράσεις της SAFIA

Την αίτηση συμμετοχής μπορείς να βρεις εδώ.

Περιλαμβάνει την απόκτηση ιδιότητας μέλους SAFIA, καθώς επιπρόσθετα την απαλλαγή καταβολής των μεμονωμένων πακέτων για συμμετοχή στις εκάστοτε δράσεις της οργάνωσης και την a priori κράτηση θέσης στο registration form, στις εκδηλώσεις/ημερίδες/συνέδρια και τα workshops της οργάνωσης.

Επισημαίνεται πως ο ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής για κάθε δράση στην οποία επιθυμεί να λάβει μέρος.


 

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνδρομή θα βρείτε εδώ.