Οργανωτική Επιτροπή

Η Μάγδα Τσόχα έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ανέλαβε τα καθήκοντα της Προέδρου του Οργανισμού για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022.

Η πορεία της στην Safia ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 με την συμμετοχή στην αποστολή στο KrakMun2019 και έκτοτε υπήρξε άλλη μια φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και συντονίστρια ομάδας αρθογραφιας.

Απολαμβάνει τον εθελοντισμό και την αρθρογραφία, ενώ στα ενδιαφέροντά της άπτονται τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

Ο Νέστορας Μάριος Αποστολόπουλος είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τον θεσμό προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN), με αρκετά συνέδρια στο ενεργητικό του, ενώ διατηρεί και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητα. Η πρώτη του επαφή με την SAFIA έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, με αφορμή το 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έκτοτε  αποτελεί ενεργό μέλος του οργανισμού. Το περασμένο ακαδημαϊκό έτος ήταν μέλος της ομάδας αρθρογραφίας, ενώ συμμετείχε και στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην επιτροπή για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος, από την θέση του αντιπροέδρου θα προσπαθήσει να συνεισφέρει στην διατήρηση όλων των κεκτημένων του οργανισμού, αλλά και στην περεταίρω ανάπτυξή του. 

Η Εύα Καπόγιαννη είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA έγινε μόλις τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εντάχθηκε στην ομάδα αρθρογραφίας. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις δράσεις του οργανισμού, με τις πιο ξεχωριστές γι’ αυτήν να είναι το Ευρωπαϊκό Debate και το 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στο οποίο συμμετείχε ως βουλεύτρια στην επιτροπή “Πανδημία και ανθρώπινα Δικαιώματα”. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα  και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά ενώ παράλληλα απολαμβάνει να παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες τα οποία αφορούν στις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική φιλοσοφία. Λατρεύει ακόμη τα ταξίδια, τον χορό και τα λογοτεχνικά βιβλία. Μέσα από την θέση της Γραμματέας, η Εύα σκοπεύει να αποκτήσει ένα βήμα με το οποίο θα εκφράσει τις ιδέες της, ευελπιστώντας να συμβάλλει στην εξέλιξη του οργανισμού!

Η Κατερίνα Μαλούχου είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η ενασχόλησή της με την SAFIA ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών της, με την ένταξή ως ερευνήτρια στην ομάδα Διεθνούς Δικαίου του Οργανισμού. Από τότε αποτελεί ενεργό μέλος του Οργανισμού, έχοντας συμμετάσχει στις περισσότερες δράσεις του για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με τελευταία τη συμμετοχή της ως βουλευτή στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, στην επιτροπή “Ελευθερία του λόγου: Big Tech & Κυβερνήσεις”. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και ενδιαφέρεται για την μελέτη θεμάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος,και κυρίως εκείνων που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων και της Εξωτερικής Πολιτικής. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Φέτος, ως εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του οργανισμού, στην θέση του Ταμία της Οργανωτικής Επιτροπής και της υπεύθυνης της ομάδας Fundraising θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς την Οικονομική υπόσταση του Οργανισμού. Τέλος, θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη του έργου της SAFIA.

Ο Δημήτρης Πανταζής είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ “Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική”, του ίδιου Τμήματος. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη θεωρία των διεθνών σχέσεων (IR theory), τις σύγχρονες κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στα ζητήματα ασφάλειας (discursive security studies) και τις πολιτικές ασφαλειοποίησης (securitization politics). 


Ο Δημήτρης γνώρισε τη SAFIA μέσα από τις Ομάδες Έρευνας και Αρθρογραφίας το 2019-20, ενώ κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος (2020-21) διετέλεσε Συντονιστής στην Β’ Ομάδα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του Οργανισμού. Ως μέλος της φετινής Διοίκησης και Υπεύθυνος για τις Ομάδες Έρευνας και Αρθρογραφίας, στοχεύει στο να αποτελέσει η SAFIA ένα χώρο διεπιστημονικού διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ νέων που μοιράζονται το πάθος τους για τη διεθνή πολιτική.

Επιτροπή Υπευθύνων Προγραμμάτων

Η Νίκη Τούρκα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά το παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεθνούς διπλωματίας εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πληθώρα συνεδρίων και σεμιναριακών κύκλων, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο σε διαδικτυακούς διαλόγους όσο και θερινές ακαδημίες. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται του διεθνούς δικαίου και της εξωτερικής πολιτικής, τομείς με τους οποίους φιλοδοξεί να ασχοληθεί και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτή την περίοδο μαθαίνει γαλλικά και κινέζικα. 

Όσον αφορά στην ενασχόλησή της με τη SAFIA, αυτή συντελέστηκε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών της ως ερευνήτρια της ομάδας Α’ Διεθνούς Δικαίου και λίγο αργότερα ως βουλευτής στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων και συγκεκριμένα στην Επιτροπή «Τουρκία: Ακροβατώντας στο όριο του ‘‘κράτους-παρία’’ και της ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης». Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ούσα πλέον εκλεγμένο μέλος της διοίκησης, θα διατελέσει Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων και Συνεργασιών με στόχο τη διεύρυνση των ορίων της Safias και την περαιτέρω αναβάθμισή της.

Η Ειρήνη-Μαρία Καραγιαννίδη είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και θα επιθυμούσε να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το μεταναστευτικό φαινόμενο και τις ροές προσφύγων. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Έχει πάθος με τα ταξίδια και έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές νέων στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Η πρώτη της επαφή με την SAFIA ήταν μέσω του σεμιναριακού κύκλου «2020: Η αποτίμηση μιας ιστορικής χρονιάς». Έκτοτε έχει συμμετάσχει στις περισσότερες δράσεις του Οργανισμού, καθώς και στο 24ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, ως βουλευτής στην Επιτροπή «MeToo: Κάτι παραπάνω από σύγχρονες σουφραζέτες». Παράλληλα έχει εργαστεί εθελοντικά στην ΕΛΕΠΑΠ, ενώ έχει αποτελέσει και μέλος της AIESEC στον τομέα Incoming Global Volunteer.

Τηλέφωνο:
210 325 5421
Αιόλου 42-44
10560 Αθήνα
infosafia@gmail.com