Εκδήλωση/Ερευνητικό Workshop

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση/ερευνητικό workshop που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 5:00-8:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα. Η υψηλή προσέλευση του κοινού, η εντατική προσπάθεια των ερευνητών και φυσικά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των προσκεκλημένων συντέλεσαν στη διεξαγωγή μιας άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είχε επιστημονικό χαρακτήρα και περιελάμβανε την παρουσίαση του ερευνητικού paper των συμμετεχόντων φοιτητών του Workshop, τον σχολιασμό και αξιολόγηση της ερευνητικής τους προσπάθειας, καθώς επίσης και εισηγήσεις ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.

Το Workshop αυτό, αποτέλεσε ευκαιρία για τους φοιτητές όλων των βαθμίδων να παρουσιάσουν την ομαδική τους μελέτη και εν συνεχεία να συζητήσουν καθώς και να αξιολογηθούν -επί της ερευνητικής τους προσπάθειας- από την κριτική επιτροπή που σχηματίστηκε. Η έρευνα αφορά τις Σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και χωρίστηκε σε θεματικούς άξονες ως εξής:  η κατάσταση στο Αιγαίο, η στάση της ΕΕ, του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, ο παράγοντας Κύπρος (ΑΟΖ και δικαιώματα Τουρκοκυπρίων) και ο ρόλος των ιδιωτικών εταιρειών (Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών).

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης

Φωτογραφικό Υλικό

Comments are closed.