Εκδήλωση/Ερευνητικό Workshop

Η φοιτητική οργάνωση της S.A.F.I.A. (Student Association For International Affairs), ενημερώνει για την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 5:00-8:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα (Λεωφόρος Αμαλίας 8).

Η εκδήλωση πρόκειται να έχει επιστημονικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του ερευνητικού paper των συμμετεχόντων φοιτητών του Workshop, τον σχολιασμό και αξιολόγηση της ερευνητικής τους προσπάθειας, καθώς επίσης και εισηγήσεις ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.

Το Workshop αυτό, αποτελεί ευκαιρία για τους φοιτητές όλων των βαθμίδων να παρουσιάσουν την ομαδική τους μελέτη και εν συνεχεία να συζητήσουν καθώς και να αξιολογηθούν -επί της ερευνητικής τους προσπάθειας- από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί. Η έρευνα αφορά τις Σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και χωρίζεται σε θεματικούς άξονες ως εξής:  η κατάσταση στο Αιγαίο, η στάση της ΕΕ, του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, ο παράγοντας Κύπρος (ΑΟΖ και δικαιώματα Τουρκοκυπρίων) και ο ρόλος των ιδιωτικών εταιρειών (Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών).

Ομιλητές:
Κενεβέζος Κυριάκος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Παπασωτηρίου Χαράλαμπος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Φίλης Κωνσταντίνος, Διευθυντής ερευνών και Επικεφαλής του τομέα Ρωσίας – Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων

Τσαρδανίδης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Λάμπας Νικόλαος, Διδάσκων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και University of Reading

Τσιακανίκας Κώστας, Δημοσιογράφος και Διαχειριστής της Ιστοσελίδας Timelink

Συντονιστής:
Ευσταθίου Νίκος, Δημοσιογράφος στην Καθημερινή

Ερευνητική Ομάδα: Σούρπη Ειρήνη (συντονίστρια), Αθανασόπουλος Γιώργος, Λαγκαδιανού Κλειώ, Μάτσας Ορέστης, Παπαδήμου Βασιλική, Παπαχαραλάμπους Θεοδώρα-Ηλιάνα, Σερδάρη Μαρία, Σταματίου Ευάγγελος, Χουλιάρας Ιωάννης

Το τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα στους ακόλουθους ιστότοπους:

Για δήλωση παρακολούθησης:

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς το κοινό ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους έχουν συμπληρώσει αίτηση παρακολούθησης. Θα παρέχονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

*Σημαντικό: Για την είσοδο στο χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. 

Comments are closed.