Ερευνητικές Ομάδες Μελέτης

 

Παράλληλα με τις υπόλοιπες Δράσεις, η SAFIA ασχολείται και με την σύσταση ερευνητικών ομάδων οι οποίες θα αναλαμβάνουν να μελετήσουν εις βάθος διάφορα ζητήματα και θα τελούν υπό ακαδημαϊκή εποπτεία.


Ερευνητικές Ομάδες 2014-2017:

Η σχέση της SAFIA με την έρευνα ξεκίνησε μάλλον κάπως ανορθόδοξα. Δικαίως λένε: Κάθε αρχή και δύσκολη. Η Διοίκηση είχε μεγάλες φιλοδοξίες για το ακαδημαϊκό έτος 2014-5. Δεν απέδωσαν όλες. Η ερευνητική ομάδα ήταν μία από αυτές.

Μα, αυτή είναι κι η μαγεία της Οργάνωσης. Η διαχρονική της φιλοδοξία να εξελίσσεται διαρκώς, να μαθαίνει από τα λάθη και τις αποτυχίες της και να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Κι αυτό συνέβη. Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η SAFIA απέκτησε το δικό της blog και μια ερευνητική ομάδα τριών θεματικών ενοτήτων. Ήταν μια τόσο δημιουργική χρονιά., πάνω από 100 κείμενα αναδημοσιεύσεων και 10 πρωτότυπες αναλύσεις μελών μας. Η Οργάνωση είχε αρχίσει να βρίσκει τον βηματισμό της.

Το περασμένο όμως ακαδημαϊκό έτος συνέβη κάτι πραγματικά συγκλονιστικό. Το blog αναδιαμορφώνεται, το ίδιο κι η ερευνητική ομάδα. Δημιουργούνται πέντε γεωγραφικά προσδιοριζόμενες θεματικές, που παράγουν πάνω από 3.000 κείμενα αναδημοσιεύσεων και 70 πρωτότυπες αναλύσεις και μεταφράσεις αναλύσεων.

Σήμερα, η Διοίκηση θέτει νέους στόχους για την Οργάνωση, για το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, για την ερευνητική της ομάδα και το blog. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η πίστη μας στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων.

Η SAFIA θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όσων προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Θα προσφέρει ευκαιρίες, θα στέκεται αρωγός και θα συνεχίσει να διευρύνει συνεχώς το δίκτυο της για να βρίσκεται κοντά στις διεθνείς εξελίξεις κι ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους της!

 

Ερευνητικές Ομάδες 2017-2018:

Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ξεκίνησε και η νέα διοίκηση της SAFIA προκηρύσσει τον σχηματισμό της νέας Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της. Φέτος η ομάδα μας θα έχει την μορφή 4 θεματικών υποομάδων:

  1. Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
  2. Οικονομικές Δυναμικές
  3. Κοινωνικά και Ανθρωπιστικά Ζητήματα
  4. Περιβαλλοντικά Ζητήματα

Για αιτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Πλέον μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε από όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στο SAFIA Blog και στην Σελίδα μας στο Facebook !

 

 

Comments are closed.