2016-2017

«Το Κυπριακό Ζήτημα: Ένα βήμα πριν τη λύση;»

 

Η SAFIA (Student Association for International Affairs) σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το Εργαστήριο Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης και Μείζονος Ανατολής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το Κυπριακό Ζήτημα: Ένα βήμα πριν τη λύση;” στο αμφιθέατρο “Γ. Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 πμ.

Στόχος αυτής της επιστημονικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ουσιαστικότερη ενασχόληση των φοιτητών με το Κυπριακό Ζήτημα, το οποίο έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και διάφορες επί μέρους, εσωτερικές και εξωτερικές, πτυχές.

Τα πάνελ της εκδήλωσης στελεχώνουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες, ο καθένας ειδικός στον τομέα του, από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

1ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος: Κριτική αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων» με συντονιστή τον κ. Τζιαμπίρη Αριστοτέλη, Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εισηγητές:

– Τον κ. Λιάκουρα Πέτρο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Συρίγο Άγγελο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου

– Την κα. Πελώνη Αριστοτελία, Δημοσιογράφο

2ο Πάνελ (συνέχεια του πρώτου) με συντονίστρια την κα. Πελώνη Αριστοτελία και  εισηγητές:

– Τον κ. Χατζηβασιλείου Ευάνθη, Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Την κα. Παζαρτζή Φωτεινή, Καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Τον κ. Αθανασόπουλο Δημήτρη, Δημοσιογράφο

3ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος και τα στρατηγικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Αθανασόπουλο Δημήτρη και εισηγητές:

– Τον κ. Ήφαιστο Παναγιώτη, Ομότιμο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Ευαγόρου Ευαγόρα, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Φίλη Κωνσταντίνο, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων

4ο Πάνελ «Η επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος και τα οικονομικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Κότιο Άγγελο και εισηγητές:

– Τον κ. Κότιο Άγγελο, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Τον κ. Ρουκανά Σπυρίδωνα, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η εκδήλωση διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Friedrich Ebert Stiftung και με ευγενή χορηγό επικοινωνίας το www.timelink.gr.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαραίτητη θεωρείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, 23.59μμ.

Τη δήλωση συμμετοχής θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/utbHwX9DRdBAiDXD3

*Θα τηρηθεί χρονική προτεραιότητα ανάλογα με το χρόνο υποβολής της δήλωσης συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με e-mail μετά τη λήξη υποβολής δηλώσεων.

Για την είσοδο σας στο χώρο του Υπουργείου, απαραίτητη είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

 

Εκδήλωση ενημέρωσης «Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεθνών Σχέσεων» του πανεπιστημίου Johns Hopkins University

 

Στις 24 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της SAFIA για το εν λόγω ακαδημαϊκό έτος. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Johns Hopkins University, η οποία αφορά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεθνών σχέσεων του εν λόγω Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19.00 στην αίθουσα Europe Direct, η οποία βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 50 . Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να διαπιστώσουμε πως μεγάλος αριθμός φοιτητών έδειξε το ενδιαφέρον του και αγκάλιασε την εκδήλωση. Η Daniela Francesca Coleman ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ενημέρωσε τους φοιτητές, απάντησε σε ερωτήσεις και συνομίλησε με τους φοιτητές.


 

Comments are closed.