Αποστολές στο εξωτερικό

 

Στο πλαίσιο των δράσεων της S.A.F.I.A. περιλαμβάνεται η αποστολή ομάδας σε προσομοιώσεις Διεθνών Οργανισμών όπως o ΟΗΕ, γνωστές ως MUN ( Model Of United Nations).
Η συνεισφορά της S.A.F.I.A στις εν λόγω προσομειώσεις είναι καταρχήν η συγκρότηση της ομάδας που θα την εκπροσωπήσει κατόπιν call που απευθύνει στους ενδιαφερόμενους και επιλογή ενός συγκεκριμένου αριθμού αυτών. Στη συνέχεια ακολουθεί η προετοιμασία των συμμετεχόντων μέσω ειδικών συνεδριάσεων διαμορφωμένων σύμφωνα με τα Rules Of Procedure της προσομοίωσης με σκοπό την εξοικείωση της ομάδας με την διαδικασία και την γνωριμία των συμμετεχόντων μεταξύ τους. Τέλος, αναλαμβάνει τα διαδικαστικά ζητήματα της αποστολής.
Στόχος της δράσης αυτής, ανεξάρτητα απο το ανεξίτηλο της εμπειρίας, είναι η εξοικείωση των νέων με τη λειτουργία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η ενασχόληση τους με επίκαιρα θέματα διεθνούς βελινεκούς μέσω καρποφόρων debates και η συναναστροφή με νέους απο όλο το κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα.

 

Για το 2018:

Η 28 μελής αποστολή της SAFIA που συμμετείχε στο European Youth Event το οποίο έλαβε χώρα στο Στρασβούργο, 1-2 Ιουνίου 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. To European Youth Event διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμα μια χρονιά και με συνέπεια αποτελεί ανα διετία από το 2014 την μεγαλύτερη συνάντηση νέων της Ευρώπης, και στόχο έχει την ενεργή συμμετοχή των νέων Ευρωπαίων πολιτών στη κοινωνία. Η συλλογή νέων εμπειριών, η δημιουργική συναναστροφή και η εποικοδομητική συζήτηση με 8.000 νέους απο όλη την Ευρώπη ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ταξιδιού τα οποία επισφράγισαν την επιτυχία του αλλά και συντέλεσαν στην συγκομιδή αξέχαστων εμπειριών.

Φωτογραφικό υλικό: 

 

Για το 2017:

Φέτος, η SAFIA ταξίδεψε μέχρι το μαγευτικό Maastricht της Ολλανδίας για το EuroMUN 2017 !

Στις 5 Δεκεμβρίου 2016 έκλεισαν οι αιτήσεις για τους υποψηφίους συμμετοχής στο EuroMUN 2017. Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής τους προετοίμασαν για όλα τα ενδεχόμενα και τις ανάγκες του συνεδρίου. Με μεγάλη χαρά έγινε δεκτή η προθυμία πολλών νέων για συμμετοχή σε αυτή τη δράση! Οι εργασίες του EuroMUN 2017 έληξαν με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας η οποία συνέβαλε στο έργο πολλών επιτροπών του συνεδρίου και ήρθε σε επαφή με νέα άτομα από όλο τον κόσμο.

 

Για το 2016:

Το PIMUN 2016 είναι γεγονός και η οι αιτήσεις στη SAFIA μόλις άνοιξαν! Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα μας (delegation) για το PIMUN 2016 (Sciences Po- Université Panthéon, UNESCO headquarters) στο Παρίσι. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24-28 Μαΐου 2016. Ετοιμαστείτε για debate στα αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά στην Πόλη του Φωτός και γίνετε μέρος της προσομοίωσης των Συνδιασκέψεων των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνο (ECOSOC, Security Council, ECOFIN, UNESCO, DISEC, UNEP, UNDP, ICC…). Για περισσότερες πληροφορίες, http://pimun.fr/?page=home Για να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@safia.gr Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την φόρμα: http://goo.gl/forms/byPeKFL9K7 έως 21 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 23.59 CET ! Σας περιμένουμε!