Διοίκηση

Οργανωτική επιτροπή

Λιλή Κοκοτή

Πρόεδρος

Η Λιλή Κοκοτή είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παράλληλα κάνει πρακτική στον τομέα του marketing. Το ενδιαφέρον της για τα διεθνή ζητήματα ξεκίνησε στα χρόνια του λυκείου με τη συμμετοχή της σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος της SAFIA από το 2015 οπότε και συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως βουλευτής. Η ενασχόληση της συνεχίζεται έως σήμερα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με τη SAFIA είναι ο συνδυασμός της επιστημονικής σοβαρότητας και του ισχυρού πνεύματος φιλίας που διατρέχουν τις δράσεις της. Πιστεύει πως μέσα από αυτές ,καθένας μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες του γύρω από φλέγοντα ζητήματα της εποχής, να συνεργαστεί με άτομα διαφορετικών απόψεων και κουλτούρας και να αποκτήσει εμπειρίες που εν τέλει θα τον κάνουν να αλλάξει οπτική για τον κόσμο.

  Μάριος-Ανέστης Καϊτάζης

  Αντιπρόεδρος

  Ο Μάριος-Ανέστης Καϊτάζης είναι επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επιτελέσει Υπεύθυνος Επιστημονικών Ενδιαφερόντων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-6 και συντονιστής έρευνας του τομέα αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης στην ερευνητική ομάδα της S.A.F.I.A. Έχει λάβει μέρος ως βουλευτής στο 19ο ΠΚΝ στην επιτροπή για την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση κι ως συντονιστής στο 20ο στην επιτροπή για τη σημασία του νερού στον 21ο αιώνα. Παράλληλα, κάνει την πρακτική του άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, εργάζεται για το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών (Κ.ΑΝ.Σ.) και συνεργάζεται με μια σειρά από φορείς όπως το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων (Ι.C.M.U.), το One Europe Greece and Cyprus, τον Όμιλο Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ο.Δ.Ε.Θ.), ενώ είναι το νεώτερο μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Τομέας ειδίκευσής του είναι η Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα το Ισραήλ και στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται μια σειρά δημοσιεύσεων κι εισηγήσεων σε συνέδρια.

   Έφη Σκληρού

   Γενική Γραμματέας

   Η Ευσταθία Σκληρού είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον της για τις διεθνείς σχέσεις και η ενασχόλησή της με τη SAFIA ξεκίνησαν ήδη από τα πρώτα έτη των σπουδών της, όταν συμμετείχε στο 18ο και 19ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων ως βουλευτής. Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAFIA ως Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Ανάπτυξης της οργάνωσης, όπου ασχολήθηκε με την οργάνωση εκδήλωσης και συντονισμό ερευνητικής ομάδας, ενώ ήταν και συντονίστρια επιτροπής στο 20ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάστηκε ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχε σε προσομοιώσεις ευρωπαϊκών οργάνων και παρακολούθησε πλήθος εκδηλώσεων και σεμιναρίων σχετικών με διεθνείς σχέσεις. Με την συμμετοχή της στην Οργανωτική Επιτροπή της SAFIA για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 και σε συνεργασία με μία εξαιρετική ομάδα, εύχεται να πραγματοποιηθούν ο σκοπός, οι δράσεις και οι φιλοδοξίες της SAFIA συνεχίζοντας με επιτυχία την μακρά ιστορία της.

    Μαρία Καλοχριστιανάκη

    Ταμίας

    Η Μαρία Καλοχριστιανάκη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Το ενδιαφέρον της για την πολιτική ξεκίνησε κατά τα μαθητικά της χρόνια με τη συμμετοχή της στο εθνικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων και μετεξελίχθηκε σε αγάπη για τη Διεθνή Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, το οποίο ακολούθησε ακαδημαϊκά ως αντικείμενο μέσα από ένα πρόγραμμα παράλληλων σπουδών στο Αμερικανικό Κολέγιο (Deree). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος της δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει στην Νότια Κορέα για να παρακολουθήσει ένα διεθνές summer school και να ασχοληθεί με τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική κρατών της Ασίας. Τη Safia τη γνώρισε κατά το 20ο ΠΚΝ, όπου συμμετείχε ως βουλευτής. Η γνωριμία αυτή σύντομα εξελίχθηκε σε αγάπη, αναγνωρίζοντας τον ομαδικό χαρακτήρα αλλά και την επιστημονική σοβαρότητα του θεσμού. Πλέον, ως μέλος της διοίκησης, φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο έργο του Οργανισμού και στην εξέλιξη του, ώστε να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους νέους να βιώσουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει.

     Ειρήνη Ράφα

     Οργανωτικό Μέλος

     Η Ειρήνη Ράφα είναι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνώρισε τη SAFIA στο πρώτο έτος των σπουδών της, όταν και συμμετείχε στην αποστολή της οργάνωσης στο μοντέλο προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) στο Μιλάνο ενώ αργότερα έλαβε μέρος στο 19ο και 20ό Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων. Το ενδιαφέρον της για τις διεθνείς εξελίξεις και τον αντίκτυπό τους στις διακρατικές σχέσεις και ισορροπίες ενέτεινε ενασχόλησή της με τη SAFIA, σκοπός της οποίας είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τα διεθνή πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα. Πέρα από αυτό, βασικός παράγοντας για την ενασχόλησή της με την οργάνωση ήταν και οι φιλίες που δημιούργησε και οι γνωριμίες που απέκτησε στα πλαίσια των δράσεων. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων με «διεθνές χρώμα», έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δημόσιο διεθνές δίκαιο ενώ ασχολείται συστηματικά με την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

       


      Υπεύθυνοι επιστημονικών ομάδων

      Παναγιώτα Δέδε

      Υπεύθυνη προώθησης

      Η Παναγιώτα Δέδε είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το ενδιαφέρον της για τα διεθνή ζητήματα την οδήγησε στη συμμετοχή της, ως δόκιμη ερευνήτρια, στο Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών, στα πλαίσια του οποίου μελετά τις δράσεις του «Ισλαμικού Κράτους». Έχει λάβει μέρος σε προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών και φυσικά στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων της SAFIA. Η πρώτη συμμετοχή της ήταν στο 19ο ΠΚΝ και από τότε άρχισε να παρακολουθεί τις δράσεις του σωματείου. Πιστεύει πως η SAFIA μπορεί να διευρύνει τα ενδιαφέροντα των φοιτητών, να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες και όλα αυτά μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

       Δημήτρης Σκαφτούρος

       Υπεύθυνος διαχείρισης site και blog

       Ο Δημήτρης Σκαφτούρος είναι δευτεροετής φοιτητής της Νομικής σχολής Αθηνών. Στο παρελθόν συμμετείχε σε διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας, συνέδρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε εικαστικές εκθέσεις. Σε ερευνητικό επίπεδο έχει ασχοληθεί με την σχέση του δικαίου με την πολιτική και με τις πολιτικό-κοινωνιολογικές θεωρίες. Η συμμετοχή του στη SAFIA άρχισε με την πρόταση ενός φίλου να γίνει μέλος οπότε και έλαβε μέρος στο 20ο ΠΚΝ με την επιτροπή ‘’ Κοινωνικό κράτος : Προκλήσεις και ευκαιρίες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης’’. Εκεί γνώρισε το μεγάλο ενδιαφέρον της οργάνωσης για την επιστημονική ακεραιότητα και την ομαδικότητα το οποίο διαρκεί εδώ και 22 ,πλέον, χρόνια. Φιλοδοξεί η φετινή διοίκηση να εξελίξει την SAFIA ακόμα περισσότερο και να δώσει σε πιο πολλούς νέους βάση ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τα διεθνή ζητήματα και τις παγκόσμιες εξελίξεις καθότι με αυτά η νέα γενιά θα έρθει αντιμέτωπη στο μέλλον.Γι΄αυτό πιστεύει στη φράση που συνοψίζει το όνειρο όσων εντάσσονται στη SAFIA :«Θέλουμε να Αλλάξουμε τον Κόσμο».

        Αλέξανδρος-Ορφέας Δαμανάκης

        Υπεύθυνος αποστολών στο εξωτερικό

        Ο Αλέξανδρος-Ορφέας Δαμανάκης είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει κάνει πρακτική άσκηση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF Greece). Ξεκίνησε να ασχολείται με τη SAFIA στα πλαίσια του 20ο ΠΚΝ συμμετέχοντας ως βουλευτής στην επιτροπή με θέμα: ‘Η Συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα: Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες ως Τρόπος Αποφυγής της Παγίδας του Μάλθους’. Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να διερευνήσει ένα πολυδιάστατο ζήτημα αλλά και να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Έχει συμμετάσχει τρεις φορές στον θεσμό C.G.S.M.U.N. και είναι εξοικειωμένος με την διαδικασία προετοιμασίας για αντίστοιχες προσομοιώσεις. Έχει ενασχοληθεί μεταξύ άλλων με τα εξής θέματα: Θεωρίες Διεθνών Σχέσεων, Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν, Κρίση στην Ουκρανία, Ρόλος των κρατών BRICS αναφορικά με τη μεταρρύθμιση των κυρίαρχων διεθνών οικονομικών θεσμών, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, Ελληνική Εξωτερική Πολιτική την περίοδο 2010-2016. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε εικονική δική και σε προσομοίωση debate αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Συμμετέχοντας στην Οργανωτική Επιτροπή της SAFIA φιλοδοξεί να συνεχίσει την μακρά παράδοση ομαδικότητας και ακαδημαϊκής συνεργασίας.


         Eπιστημονικοί Σύμβουλοι

         Λευτέρης Πάτσης

         Ο Λευτέρης Πάτσης είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για τα διεθνή ζητήματα, τόσο νομικά όσο και διεθνών σχέσεων, ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή του σε προσομοιώσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται ζητήματα δημοσίου διεθνούς και διεθνούς ποινικού δικαίου. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια νομικού περιεχομένου, και έχει διατελέσει συντάκτης του περιοδικού Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης. Πρώτη του επαφή με τη SAFIA ήταν η συμμετοχή του ως βουλευτή στο 19ο ΠΚΝ το 2015, όπου εκτίμησε την αφοσίωση του θεσμού στην ομαδική, συνεργατική εργασία, αλλά και στο υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Με τη συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή, ελπίζει να συνεχίσει την παράδοση της οργάνωσης στην εκπαίδευση, την ομαδικότητα και τον πλουραλισμό.

          Μαριαλένα Καραντινού

          Η Μαριαλένα Καραντινού είναι απόφοιτη της Νομικής σχολής Αθηνών και πλέον ασκούμενη δικηγόρος. Ασχολείται με τη SAFIA από το 2013. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων τόσο ως βουλευτής όσο και ως συντονίστρια επιτροπών. Χαρακτηρίζει την συνάντησή της με την SAFIA καρμική. Ο λόγος είναι ότι μετά το συναπάντημά της με τον κόσμο του δημοσίου διεθνούς δικαίου μέσα από προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών (MUN), το διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης δημοσίου διεθνούς δικαίου Philip Jessup, το Erasmus στη Γερμανία, την ενεργή ενασχόλησή της σε θεσμούς όπως η ELSA και η UNICA, αλλά και την πρακτική της άσκησης στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η SAFIA είναι το επιστέγασμα της προπτυχιακής ενασχόλησής της με τα διεθνολογικά ζητήματα. Φιλοδοξεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, σε συνεργασία με την φετινή καταρτισμένη της ομάδα, την με τόση ιστορία Οργάνωση αυτή.

           Comments are closed.