Κοινωνιολογικό Forum

Η SAFIA  σε συνεργασία με το Sociology Society of Deree – The American College of Greece, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την δημιουργία του πρώτου τους κοινωνιολογικού Forum (1st Athens Social Sciences Forum), το οποίο θα λάβει χώρα στις 20-21 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του ALBA (Ξενίας 6, Αθήνα), του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

Το διήμερο αυτό forum, επιδιώκει να αποτελέσει ευκαιρία για νέους φοιτητές τόσο των δημοσίων, όσο και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, να παρουσιάσουν και εν συνεχεία να συζητήσουν την ερευνητική τους προσπάθεια σχετική με κοινωνικά ζητήματα.

Η έρευνες που θα παρουσιαστούν θα έχουν επιστημονικό χαρακτήρα και θα άπτονται των Κοινωνικών Επιστημών. Τυχόν διαφορετικό αντικείμενο σπουδών των εισηγητών δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή τους. Η επιλογή της θεματολογίας είναι ελεύθερη, με μόνο βασικό περιορισμό αυτή να πραγματεύεται είτε αμιγώς κοινωνιολογικά ζητήματα, είτε τις κοινωνικές προεκτάσεις ζητημάτων άλλης επιστήμης πέραν της Κοινωνικής.

Οι παρουσιάσεις δύναται να είναι είτε παλαιότερη προσωπική ακαδημαϊκή εργασία, είτε προϊόν εκπόνησης εργασίας στα πλαίσια του εν λόγω forum. Η επιστημονική αρτιότητα των εργασιών θα έχει αξιολογηθεί εκ των προτέρων και αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν. Η διάρκεια των διεργασιών στις 20 και 21 Απριλίου, θα είναι περίπου 7 ώρες, ενώ η κάθε εισήγηση και παρουσίαση της εργασίας θα έχει διάρκεια 30 λεπτών, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης και των ερωτήσεων.Η δομή του προγράμματος για τη κάθε μέρα παρατίθεται στη συνέχεια.

  • Ο κύκλος των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των συμμετεχόντων.
  • Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό καθώς επίσης και ότι θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
  • Σχετικά links:

Website του forum: https://athensforum.wordpress.com/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/432064213902555/
Facebook page Athens Social Sciences Forum: https://www.facebook.com/AthensSocialSciencesForum/

Πρόγραμμα:

 

 

Comments are closed.